Talosaga Lithium maa i totonu ole UK e teu ai le malosi ole maketi su'esu'ega tulaga

Lithium net news: o le atinaʻe lata mai o le UK energy storage industry ua tosina mai ai le tele ma le tele o fomaʻi i fafo, ma ua faia ni laa tetele i tausaga talu ai nei. E tusa ai ma le tala a Wood Mackenzie, e mafai e le UK ona taʻitaʻia le tele o mea e teu ai Europa, lea o le a oʻo atu i le 25.68GWh i le 2031, ma o loʻo faʻamoemoeina o le tele o mea e teu ai a Peretania e tatau ona alu i le 2024.

E tusa ai ma le Solar Media, e oʻo atu i le faaiuga o le 2022, 20.2GW o galuega tetele e teu ai ua faʻamaonia i Peretania, ma o le fausiaina e mafai ona maeʻa i le isi 3-4 tausaga; e tusa ma le 61.5GW o le faʻaogaina o le malosi o loʻo fuafuaina pe faʻapipiʻiina, ma o loʻo taua i lalo se faʻasalalauga lautele o le maketi o le teuina o le malosi a Peretania.

Malosiaga a Peretania e teu ai 'nofoaga suamalie' ile 200-500 MW

O lo'o fa'atupula'ia le gafatia e teu ai maa i totonu o Peretania, mai lalo ifo o le 50 MW i nai tausaga talu ai i galuega fa'aputu tetele o aso nei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le poloketi 1,040 MW Low Carbon Park i Manchester, lea e leʻi leva ona tuʻuina atu i luma, o loʻo taʻua o le poloketi sili ona tele i le lalolagi e teu ai le malosi o le lithium battery.

O le tamaoaiga o le fua, faʻaleleia o laina o sapalai, ma le siitia e le malo o Peretania o le Nationally Significant Infrastructure Project (NSIP) na faʻatasia faʻatasi i le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o galuega faʻapipiʻi malosi i Peretania. Ole feso'ota'iga ole toe fa'afo'i mai i tupe fa'afaigaluega ma le tele o galuega mo galuega fa'aputu malosi i totonu o Peretania - e pei ona iai - e tatau ona i le va o le 200-500 MW.

E mafai ona lu'itau le tu'ufa'atasia o fale eletise

O la'au e teu ai le malosi e mafai ona tu'u i tafatafa o ituaiga eseese o le gaosiga o le eletise (fa'ata'ita'iga photovoltaic, matagi ma ituaiga eseese o le gaosiga o le eletise). O le lelei o ia galuega faʻatasi e tele. Mo se fa'ata'ita'iga, e mafai ona fa'asoa fa'atasi le tau o galuega tetele ma fesoasoani fa'aopoopo. Malosi'aga e maua i itula fa'atuputeleina e mafai ona teuina ma fa'asa'oloto i taimi o fa'aputuga o le fa'aaogaina o le eletise po'o alavai i le fa'atupuina, e mafai ai ona sele maualuga ma fa'atumu vanu. E mafai fo'i ona fa'atupuina tupe maua e ala ile fa'atonuga ile nofoaga e teu ai eletise.

Ae ui i lea, o loʻo i ai luʻitau i le suʻeina faʻatasi o nofoaga eletise. Faʻafitauli e ono tulaʻi mai i vaega e pei o fetuutuunaiga faʻafesoʻotaʻi ma fegalegaleaiga o faiga eseese. Faʻafitauli poʻo faʻatuai e tupu i le taimi o le fausiaina o galuega. Afai e sainia konekarate eseese mo ituaiga tekinolosi eseese, o le fausaga konekarate e masani ona sili atu ona lavelave ma faigata.

E ui e masani ona lelei le fa'aopoopoina o le fa'aputuga o le malosi mai le va'aiga a le tagata atia'e PV, e ono fa'amanino atili e nisi atia'e fa'aputuga i le gafatia o fa'asologa nai lo le tu'ufa'atasia o le PV po'o isi puna'oa fa'afouina i totonu oa latou poloketi. E le mafai e nei tagata atia'e ona maua ni poloketi e teu ai le malosi i totonu o fale fa'afouina.

E feagai le au atiaʻe ma le paʻu o tupe maua

O lo'o feagai nei le au atina'e o lo'o teuina le malosi ma le fa'aitiitia o tupe maua pe a fa'atusatusa i latou maualuga i le 2021 ma le 2022. O mea e mafua ai le fa'aitiitia o tupe maua e aofia ai le si'itia o tauvaga, pa'u tau o le malosi, ma le fa'aitiitia o tau o fefa'ataua'iga malosi. O le a'afiaga atoa o le fa'aitiitia o tupe maua e teu ai le malosi o lo'o tumau pea ona va'aia.

O lo'o tumau pea le fa'alavelave o le tau

O le sapalai sapalai mo faiga e teu ai le malosi e aofia ai vaega eseese, e aofia aimaa lithium-ion, inverters, faiga fa'atonutonu ma isi meafaigaluega. O le faʻaogaina o maa lithium-ion e faʻaalia ai le au atinaʻe i fesuiaiga i le maketi lithium. O lenei tulaga lamatia e sili ona ogaoga pe a fua i le umi o le taimi e manaʻomia mo le atinaʻeina o poloketi e teu ai le malosi - o le mauaina o faʻatagaga o fuafuaga ma fesoʻotaʻiga faʻasologa o se faiga umi. O le mea lea e mana'omia ai e le au atina'e le mafaufau ma pulea le a'afiaga o le tau o le lithium i le tau atoa ma le gafatia o latou poloketi.

E le gata i lea, o maa ma transformers e umi taimi e taʻitaʻia ai ma umi taimi faʻatali pe a manaʻomia ona sui. Fa'ava-o-malo le mautu, feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga ma suiga faʻatonutonu e mafai ona aʻafia ai le faʻatauina o nei mea ma isi vaega ma meafaitino.

Aafiaga o suiga o le tau

E tele ni lu'itau mo le au atia'e o le teuina o le malosi, e mana'omia ai le tele o fuafuaga ma faiga fa'aletonu. O itula uumi o le susulu o le la ma le tele o le malamalama i masina o le taumafanafana e lelei mo le gaosiga o malosiaga faʻafouina, ae e mafai foi ona faʻafaigata ai le teuina o le malosi. O le maualuga o le vevela e mafai ona lofituina ai le masini malulu i totonu o le maa, lea e mafai ona oo atu ai le maa i se tulaga o le vevela. I se tulaga sili ona leaga, e mafai ona oʻo atu ai i afi ma pa, faʻaleagaina ai le tagata lava ia ma leiloa le tamaoaiga.

Suiga i ta'iala mo le saogalemu o afi mo faiga e teu ai le malosi

O le Malo o Peretania na faʻafouina le Faʻafouina o Malosiaga Fuafuaga Faiga Faʻavae Taʻiala i le 2023 e aofia ai se vaega i luga o le saogalemu o le afi mo le teuina o le malosi. Aʻo leʻi oʻo i lenei mea, na faʻasalalau e le UK's National Fire Chiefs Council (NFCC) taʻiala i le saogalemu o le afi mo le teuina o le malosi i le 2022. O loʻo fautua mai le taʻiala e tatau i tagata atiae ona fesoʻotaʻi ma a latou auaunaga afi i le lotoifale i le tulaga muamua o le talosaga.


Taimi meli: Aukuso-14-2024