O le a le loloto o le lafoaia o maa lithium-ion ma pe faapefea ona malamalama i ai?

E lua manatu e uiga i le loloto o le lafoaia omaa lithium.O le tasi e faasino i le tele o le pa'u o le voltage pe a uma ona faʻamalo le maa mo se vaitaimi, poʻo le a le tele o le voltage faʻamau (i le taimi lea e masani ona faʻaalu).O le isi e faasino i le malosi o le maa, o le tele lea o le tau na faʻaalu.

Lithium-ion ma'aloloto o le lafoaia, mea e faatapulaaina ai le loloto o le lafoaia o maa lithium-ion.Talu ai o loʻo faʻapipiʻiina le maa lithium-ion, e tatau ona faʻamalo.I le talitonuga, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o maa lithium-ion e paleni.Pe a lafoaia, e tatau ona gauai atu i le saoasaoa ma le loloto o le lafoaia.O le loloto o le tuʻuina atu o le fua faatatau lea o le aofaʻi o loʻo tuʻuina atu i le malosi faʻatatau, o le fua faatatau lea o le aofaʻi o le tuʻuina atu i le aofaʻi o le gafatia e teu ai (nominal capacity).O le maualalo o le numera, o le papaʻu o le tafe.O le loloto o le lafoaia o se maa lithium-ion e fesoʻotaʻi vavalalata ma le voltage ma le taimi nei, ma e mafai ona faʻaalia i tulaga o le voltage ma faʻaalia i le taimi nei.

O le loloto o le lafoaia mo maa lithium-ion e 80%, o lona uiga o loʻo tuʻuina atu i le 20% o loʻo totoe o latou gafatia.

O le loloto o le lafoaia e aafia ai le maa e pei ona taua i lalo: o le loloto o le lafoaia, o le faigofie ma puupuu le ola o le maa lithium-ion;o le isi itu o le faatinoga i luga o le tafega.O le loloto o le lafoaia, o le tele foi lea o le le mautu o le voltage ma le taimi nei.I le faiga lava lea e tasi, o le maualalo o le tau o le voltage, o le loloto o le loloto o le lafoaia.E sili atu le alu atoatoa o au laiti.O le maualalo o le taimi nei, o le umi o le taimi e taʻavale ai ma le itiiti ifo o le tau i le voltage tutusa.I le aotelega, soʻo se mataupu i le faʻamalo o maa lithium-ion e tatau ona mafaufau i le faʻaogaina o le faʻaogaina ma, taua, o le taimi nei.

O le voltage o maa lithium-ion e faʻaitiitia lemu aʻo alu ese le maa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻateʻa le maa e faʻatumauina le 80% o lona gafatia, ae o le maa na muai faʻatumu atoa i le 4.2V, ua fua nei i le 4.1V (o se faʻataʻitaʻiga o se faʻatusatusaga mo naʻo le faʻamatalaga, o tau o le a eseese mo maa eseese tulaga lelei ma faatinoga).

A fa'amalo e le ma'a lithium-ion le malosi i so'o se mea faigaluega, e fa'atupula'ia le tete'e i totonu o le ma'a pe a fa'aitiitia le malosi.

Pe a sili atu le loloto o le lafoaia, e faʻateleina le teteʻe ma o loʻo tumau pea le taimi nei, lea e manaʻomia ai le tele o le malosi mai le maa ma faʻaumatia i le tulaga o le vevela.

E mafai ona suia tele le pupuni o le ma'a lithium-ion pe a sili atu le loloto o le lafoaia.

O le mea lea, o le faʻatapulaʻaina o le loloto o le tuʻuina atu i se tulaga laugatasi o le a mafai ai e tagata faʻatau ona maua le pulea lelei o le mana ma se poto masani i a latou talosaga.

O le a le mea e tatau ona va'ai i ai i le fa'asa'oina amaa lithium-ion.O le fa'auluina o le maa lithium-ion e fa'atatau tonu lava i le fa'ailoaina o mea e a'afia ai le fa'auluina o le maa lithium-ion.O le mea taua o le faia lea o gaioiga talafeagai pe a faʻamalo, lea o le a fesoasoani foi i se maa umi umi.

O le loloto o le faʻaaogaina o le lithium ion, o le tele foi lea o le gau o le maa.O le tele o le fa'atumuina o le maa Li-Ion, o le tele foi lea o le gau o le maa.O maa Li-ion e tatau ona i ai i se tulaga le tumau o le tau, lea e umi ai le ola o le maa.


Taimi meli: Sep-15-2022