Tulaga lelei o maa lithium mo le teuina o le malosi

I lemaa lithiumi totonu o se laʻasaga tele o talosaga, o loʻo lagolagoina malosi foʻi e le malo le atinaʻeina o le gaosiga o le malosi o le lithium battery.O mea sili ona manino o le lithium iron phosphate maa mo le teuina o le malosi na amata ona alu i tagata lautele.O le aofaʻiga atoa o le maketi o le teuina o le malosi o le lithium battery e matua tele lava, o le itu faʻaoga e tele le gafatia.

Tulaga o le teuina o le malosi o le maa lithium

Saina i le avea ai ma se malosiaga fou malosi, pisinisi fou malosi i tausaga talu ai o le atinae vave o le fanua o le teuina o le malosi ua mataʻituina foi ma le totoa, i le feagai ai ma le tele o manaoga o maketi ma gafatia, o le fale o le lithium batini e teu ai le malosi o pisinisi e pei o le leona moe ua sauni e alu.

Ole aofaiga atoa olemaa lithiumMalosiaga teuina maketi e matua tele, o le itu e faaaogāina o le gafatia tele.

O le faʻaogaina o le taimi nei o le teuina o le malosi o le lithium battery e foliga mai o vaega tetele e tolu o le teuina o le malosi: tele-tele-scale le teuina o le malosi o le matagi, fesoʻotaʻiga nofoaga faʻamautu eletise, teuina o le malosi o le aiga.Faatasi ai ma i latou, o le nofoaga autu o fesootaiga faaleoleo malosiaga fanua i le taimi nei tala mo se vaega tele o le teuina o le malosi o le aiga e Tesla seti ese le galu "aiga malosi", o loo i ai se avanoa tele atu mo le atinae atili ma le faalauteleina, tele le teuina o le malosi o le matagi mo se taimi puupuu. e foliga mai e leai se malosi.

Li-ion battery energy storage technology ua latalata i le matua ma le faʻaititia o tau atoa

I le aotelega, i tausaga talu ai nei, a o faʻaauau pea ona faʻalauteleina le manaʻoga maketi mo maʻa lithium, faʻateleina le gaosiga o maʻa lithium, o lona tau o loʻo faʻaitiitia i lea tausaga ma lea tausaga, o le tau o loʻo i ai nei e lava e faʻatautaia pisinisi ma faʻaaogaina lautele.E le gata i lea, o le malosi o le lithium battery attenuation i lalo ifo o le 80% o le gafatia muamua, e mafai ona faʻaaogaina i le fanua o le teuina o le malosi, faʻaitiitia ai le tau o maʻa lithium mo le teuina o le malosi.

I le taimi nei, o loʻo i ai pea le tekonolosi o le teuina o le malosi o le lithium i le tulaga o le faʻaauau pea, o le va o tekinolosi i le va o le lotoifale ma fafo o loʻo i ai le avanoa e vaapiapi, lithium iron phosphate maa i maa lithium ternary, ona sosoo ai lea ma mea vevela lithium titanate, tekinolosi. suiga e aafia ai pea le tau omaa lithiumma le paleni o le filifili o alamanuia, o lea e tatau ai i le aufaipisinisi ona feagai ma le lamatiaga o le faʻaleleia o tekonolosi ma le faʻafouina o le gaosiga o mea e maua ai le tele.

Tulaga lelei o maa lithium i le teuina o le malosi

Fa'aosoina e mana'oga fa'ale-agafesootai malosi ma le tele o maketi fa'apitoa,pusa maa lithiumo loʻo faʻalauteleina le tekonolosi o le teuina o le malosi i le itu o le tele-tele, maualuga le lelei, ola umi, tau maualalo ma leai se faʻaleagaina.O le teuina o le malosi o le maa Lithium i le taimi nei o le auala faʻapitoa e sili ona faigofie.

1. Lithium uʻamea phosphate maa e matua maualuga le malosi o le malosi, malosi tele, ma faʻatasi ai ma le faʻaogaina o mea e faʻaogaina ai le lithium iron phosphate anode, o le masani masani o le carbon anode lithium-ion power maa ola ma le saogalemu ua faʻaleleia atili, faʻaoga sili i le fanua o le malosi. teuina.

2. Taamilosaga umi le ola o maa lithium, i le lumanaʻi e faʻaleleia le malosi o le malosi e fai si maualalo, e vaivai le lautele, maualuga le tau o nei faaletonu e mafai ai ona faʻaogaina maa lithium i le fanua o le teuina o le malosi.

3. Lithium battery multiplier faatinoga lelei, o le sauniuniga e fai si faigofie, i le lumanaʻi e faʻaleleia le maualuga o le vevela faʻatinoga ma le le lelei o le uila ma isi faaletonu e sili atu ona faʻaogaina i le faʻaogaina o le fanua o le teuina o le malosi.

4. Global lithium maa le teuina o le malosi faiga i tekinolosi nai lo isi faiga e teu ai le malosi o le maa e sili atu nai lo le vaega o maa lithium-ion o le a avea ma autu o le teuina o le malosi i le lumanai.2020, o le maketi mo le teuina o maa malosi o le a oʻo atu i le 70 piliona yuan.

5. Mama ma leai se filogia.O maa Lithium e le o iai le taʻitaʻi, cadmium, mercury ma isi mea oona, ma i le taimi lava e tasi, ona o le maa e tatau ona faʻamaufaʻailogaina lelei, i le faagasologa o le faʻaaogaina o nai kasa e faʻasaʻoloto, e le mafua ai le faʻaleagaina o le siosiomaga.

O le matafaioi autu o le teuina o le malosi o tekinolosi tuʻuina atu i totonu o le eletise o loʻo faʻateleina le gauai atu i le atinaʻeina o le toe fuataʻiina o le eletise ma le fausiaina o laina atamai.Pe mai le va'aiga o maketi i totonu o le atunu'u po'o fa'ava-o-malo, o fa'amoemoega o le maketi o le teuina o le lithium e matua lautele lava.Faʻavae i luga o le lelei o maʻa lithium i le fanua o le teuina o le malosi, ma e mafai ona faʻaumatia i le mana omaa lithiumina ia maua se "nofoaga fou e faʻaaoga", na amata ai e kamupani tetele ona faʻatulagaina le maketi e teu ai le malosi.


Taimi meli: Ian-24-2024