O pisinisi ma'a e fa'atopetope e tulaueleele i le maketi i matu o Amerika

Amerika i Matu o le lona tolu tele o maketi taʻavale i le lalolagi pe a uma Asia ma Europa.O le eletise o taavale i lenei maketi ua televave foi.

I le itu o faiga faavae, i le 2021, na fautuaina ai e le pulega a Biden le faʻatupeina o le $ 174 piliona i le atinaʻeina o taavale eletise.Mai lena mea, $15 piliona mo atinae tetele, $45 piliona mo fesoasoani eseese o taavale ma $14 piliona mo le faamalosia o nisi o faataitaiga eletise.O le masina o Aukuso na sosoo ai, na sainia ai e le pulega a Biden se faʻatonuga faʻapitoa e manaʻomia ai le 50 pasene o taavale a Amerika e avea ma eletise i le 2030.

I le fa'ai'uga o le maketi, Tesla, GM, Ford, Volkswagen, Daimler, Stellantis, Toyota, Honda, Rivian ma isi kamupani ta'avale fa'aleaganu'u ma fou ua tu'uina atu uma ta'iala tau fa'aeletise.O loʻo faʻatatauina e tusa ai ma le sini faʻapitoa o le eletise, o le faʻatauga o taavale eletise fou i le maketi a Amerika e tatau ona oʻo atu i le 5.5 miliona i le 2025, ma o le manaʻoga mo maa eletise e mafai ona sili atu i le 300GWh.
E leai se masalosalo o le a vaʻavaʻai totoʻa e kamupani taʻavale tetele a le lalolagi le maketi i Amerika i Matu, o le maketi mo maa eletise i nai tausaga o lumanaʻi o le a "faʻateleina".

Peita'i, e le'i fa'atupuina e le maketi se tagata ta'alo ma'a malosi e mafai ona tauva ma ta'aalo a Asia.E tusa ai ma le tulaga o le faʻavaveina o le eletise o taavale a Amerika i matu, o kamupani eletise mai Saina, Iapani ma Korea i Saute ua taulaʻi i le maketi i Amerika i Matu i lenei tausaga.

Aemaise lava, o kamupani Korea ma Korea e aofia ai le LG New Energy, Panasonic Battery, SK ON, ma Samsung SDI o loʻo taulaʻi atu i Amerika i Matu mo tupe faʻafaigaluega i le lumanaʻi i le 2022.

Talu ai nei, o kamupani Saina e pei o Ningde Times, Vision Power ma Guoxuan High-tech ua lisiina le fausiaina o fale eletise eletise i Amerika i Matu i la latou faasologa.
E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, Ningde Times ua fuafua e teu faʻafaigaluega le $ 5 piliona e fausia ai se fale eletise eletise i Amerika i Matu, faʻatasi ai ma le gafatia o le 80GWh, lagolago tagata faʻatau i le maketi i Amerika i Matu e pei o Tesla.I le taimi lava e tasi, o le a faʻafeiloaʻi foi e le laau le manaʻoga o maʻa lithium i le maketi mo le teuina o le malosi o Amerika i Matu.

I le masina talu ai, ningde era i le taliaina o le suʻesuʻega masini, fai mai le kamupani ma le tagata faʻatau e faʻatalanoa le tele o le tuʻuina atu ma le galulue faʻatasi fuafuaga, faʻapea foʻi ma le avanoa o le gaosiga i le lotoifale, "e le gata i lea, o le kamupani i le Iunaite Setete o loʻo manaʻomia e tagata faʻatau le teuina o le malosi. sapalai i le lotoifale, o le a iloiloina e le kamupani mea taua e pei o le malosi o le maa, manaoga o tagata faatau, tau o gaosiga toe fuafuaina.

I le taimi nei, o Panasonic Battery, LG New Energy, SK ON ma Samsung SDI mai Iapani ma Korea i Saute o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina a latou tupe teu faʻafaigaluega i Amerika i Matu, ma faʻaaogaina le faiga o le "faʻapipiʻiina" ma kamupani taavale i totonu o le Iunaite Setete.Mo pisinisi a Saina, afai latou te tuai ona ulufale, e mautinoa lava e leiloa se vaega o latou manuia.

I le faaopoopo atu i Ningde Times, ua ausia foi e Guoxuan High-tech le galulue faatasi ma tagata faatau ma ua faamoemoe e fausia falegaosimea i Amerika i Matu.Ia Tesema o le tausaga talu ai, na maua ai e Guoxuan se poloaiga mai se kamupani lisi CAR i le Iunaite Setete e tuʻuina atu i le kamupani ia le itiiti ifo i le 200GWh o maa eletise i le isi ono tausaga.Fai mai Guoxuan, o kamupani e lua o loʻo fuafua e gaosia ma tuʻuina atu maa lithium iron phosphate i totonu o le Iunaite Setete ma suʻesuʻe faʻatasi le avanoa e fausia ai se pisinisi faʻatasi i le lumanaʻi.

E le pei o le isi lua, o loʻo iloiloina pea i Amerika i Matu, o le Vision Power ua uma ona filifili e fausia se fale eletise lona lua i Amerika.Ua ulufale le Vision Power i se faigapa'aga ma Mercedes-Benz e tu'uina atu ma'a eletise mo le EQS ma le EQE, fa'ata'ita'iga SUV eletise mama a le Mercedes.Fai mai le Vision Dynamics o le a fausia se fale ma'a numera zero-carbon power fou i le Iunaite Setete o lo'o fuafua e gaosia tele i le 2025. O le a avea lea ma fale ma'a lona lua a le vision Power i Amerika.

Faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga o le manaʻoga i le lumanaʻi mo le mana ma le malosi e teu ai maa, o le fuafuaga fuafuaina o maa i le maketi i le lotoifale o Saina ua sili atu i le 3000GWh i le taimi nei, ma o pisinisi i le lotoifale ma fafo i Europa ua faʻafefeteina ma tupu vave, ma le fuafuaga fuafuaina. le gafatia o maa ua sili atu foi i le 1000GWh.E tusa ai ma le tautalaga, o le maketi i Amerika i Matu o loʻo i ai pea i le amataga o le faʻatulagaina.E na o ni nai kamupani maa mai Iapani ma Korea i Saute ua faia fuafuaga malosi.I nai tausaga o lumana'i, o lo'o fa'amoemoe o le a faasolosolo malie ona tulaueleele le tele o kamupani ma'a mai isi itulagi ma e o'o lava i kamupani ma'a i le lotoifale.

Faatasi ai ma le saoasaoa o le eletise i le maketi i Amerika i Matu e kamupani taavale i totonu ma fafo, o le atinaʻeina o le malosi ma le malosi e teu ai le maa i le maketi i Amerika i Matu o le a ulufale atu foi i se auala vave.I le taimi lava e tasi, pe a mafaufau i uiga o le maketi o taavale a Amerika i Matu, e faʻamoemoeina o le a tuʻuina atu e atinaʻe maʻa uiga nei pe a latou faʻatūina falegaosimea i Amerika i Matu.

Muamua, o le a avea ma masani mo pisinisi maa e galulue faʻatasi ma pisinisi a Amerika i Matu.

Mai le tulaga o le tulaueleele o maa falegaosimea i Amerika i Matu, panasonic ma Tesla soofaatasi pisinisi, malosi fou ma afi lautele, LG Stellantis pisinisi soofaatasi, SK i luga o pisinisi soofaatasi ma ford, o le vaaiga i le lumanai o le malosiaga le laau lona lua i Amerika i Matu o loo i ai foi. fa'amoemoe e lagolago tele mercedes-benz, ningde era la'au Amerika i matu o le tesla prophase tagata fa'atau autu e fa'amoemoeina, Afai e fa'atūina e Guoxuan se fale gaosimea i Amerika i Matu, o lona fale muamua e fa'amoemoe e masani ona tautua ana kamupani ta'avale konekarate.

O le maketi o taavale a Amerika i Matu e fai si matua, ma o le maketi o kamupani tetele o taavale e matua manino lava, lea e avea ma luitau tele mo pisinisi mai fafo i le faʻavaeina o fale gaosi ma galulue faʻatasi ma tagata faʻatau.I le matafaga o loʻo iai nei tagata gaosi maa Asia, e masani lava o tagata muamua e faʻamaeʻaina tagata faʻatau faʻatasi, ona fausia faʻatasi ai lea o faleoloa.

2. E tele mea e tatau ona mafaufau i ai mo le nofoaga o le falegaosimea, e aofia ai le Iunaite Setete, Kanata ma Mekisiko.

LG New Energy, Panasonic Battery, SK ON ma Samsung SDI ua filifili e fausia laʻau i le US O le Iunaite Setete o le maketi autu mo taavale a Amerika i Matu, ae mafaufau i le aʻafiaga o aʻoaʻoga a tagata faigaluega, lelei, iuni faigaluega ma isi mea taua i luga o le lelei ma tau, kamupani maʻa e leʻi faʻatuina se i ai i le maketi i Amerika i Matu o le a latou mafaufau foi i atunuʻu e sili atu le faʻatauvaʻa i tulaga o galuega, laʻau ma le lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, na faʻaalia muamua e Ningde Times o le a ave le faʻamuamua i le fausiaina o se fale gaosimea i Mekisiko."E lelei le fausia o se falegaosimea i Mekisiko poʻo Kanata; E faʻafefea ona aumai Extreme gaosiga mai Saina i fafo e fai si faigata."Ioe, o le Iunaite Setete o loʻo iloiloina foi mo le fale fou.

O le tausaga nei, LG New Energy ma Stellantis 'North American kamupani fa'apisinisi fa'atasi i Ontario, Kanata.O le kamupani fa'apisinisi fa'atasi o le a gaosia maa eletise mo fale fa'apipi'i ta'avale a Stellantis Group i Amerika, Kanata ma Mekisiko.

iii.Lithium iron phosphate laina gaosiga o le a faʻalauiloaina i le tele, ma lithium iron phosphate maa i le maketi i Amerika i Matu e faʻamoemoe foi e tauva ma sela maualuga nickel ternary i le lumanaʻi.

E tusa ai ma le Battery China, LG New Energy, Panasonic Battery, SK ON, vision Power ma isi laina fou o le gaosiga o le maa eletise i le maketi i Amerika i Matu o le tele o maa nickel ternary maualuga, o le faʻaauau ma le faʻaauauina o le laina maʻa ternary lea na fa'aauau e kamupani ma'a i fafo.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le auai o kamupani Saina ma iloiloga tau tamaoaiga a kamupani taavale faavaomalo, o le gaosiga o le gaosiga o le lithium iron phosphate o le a faasolosolo malie lava ona faateleina i galuega fou o le maa i Amerika i Matu.

Na mafaufau muamua Tesla e faʻaofiina maa lithium iron phosphate i Amerika i Matu.O punaoa na fai mai o Ningde Times O le fale fou a Amerika i Matu e tele lava ina gaosia maa maa ma maa lithium iron phosphate, e aofia ai Tesla.

Guoxuan High-tech maua poloaiga mai se kamupani lisiina taavale i le Iunaite Setete, ua lipotia mai o latou foi o le lithium iron phosphate maa poloaiga, ma o lona tuuina atu localized o oloa eletise i le lumanai o loo taumatemate foi e tele lava lithium iron phosphate maa.

O kamupani taʻavale, e aofia ai Tesla, Ford, Volkswagen, Rivian, Hyundai ma isi taʻaloga tetele i le maketi i Amerika i Matu, o loʻo faʻateleina le faʻaogaina o maa lithium iron phosphate.

E taua le taʻua o tausaga talu ai nei, ua amata ai foi ona faʻalauiloa mai e matou galuega faʻapipiʻi malosi le gaosiga o le lithium iron phosphate mai pisinisi a Saina i le tele.O le aotelega o le atinaʻeina o nofoaga eletise e teu ai le malosi i Amerika i Matu e matua matutua lava, ma o le manaʻoga mo maa lithium iron phosphate o loʻo faʻatupulaia vave, lea e tuʻuina ai se faʻavae lelei mo le faʻaaogaina o le lithium iron phosphate maa.


Taimi meli: Mati-24-2022