Fa'atosina i le fa'aputuina sela gaosiga faagasologa, Picosecond leisa tekinolosi foia cathode oti-otiina luitau

E le'i leva atu, sa i ai se tulaga maualuga i le faiga o le tipiina o le cathode lea na afaina ai le alamanuia mo se taimi umi.

Fa'aputuina ma fa'a'amilosaga:

I tausaga talu ai nei, e pei ona vevela le maketi fou malosi, o le gafatia faʻapipiʻi omaa eletiseua faateleina i lea tausaga ma lea tausaga, ma o latou mamanu mamanu ma tekinolosi faagasologa ua faaauau pea ona faaleleia, faatasi ai ma le talanoaga i luga o le faagasologa viliina ma laminating faagasologa o sela eletise e lei taofia.I le taimi nei, o le tulaga masani i le maketi o le sili atu ona lelei, maualalo le tau ma sili atu le matua faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faagasologa, ae o lenei faiga e faigata ona pulea le vavaeeseina o le vevela i le va o sela, lea e faigofie ona taʻitaʻia ai le vevela i le lotoifale o sela ma le. tulaga lamatia o le sosolo vevela vevela.

I se faʻatusatusaga, o le lamination process e mafai ona sili atu ona taʻalo le lelei o le telesela maa, o lona saogalemu, malosi malosi, faʻatonuga faʻagasologa e sili atu ona lelei nai lo le faʻafefe.E le gata i lea, o le lamination e mafai ona sili atu ona pulea le gaosiga o le sela, i le tagata e faʻaaogaina le malosi fou o le taʻavale o loʻo faʻatuputeleina le maualuga, o le lamination process e sili atu le manuia.I le taimi nei, o le ulu o le gaosiga o le maa eletise o suʻesuʻega ma le gaosiga o le faʻasologa o laupepa laminated.

Mo i latou e ono iai ni ta'avale malosi fou, o le popole i maila e mautinoa o se tasi lea o mea taua e a'afia ai a latou filifiliga o ta'avale.Aemaise lava i totonu o taulaga e le atoatoa le faʻaogaina o fale, o loʻo i ai se manaʻoga faʻanatinati mo taʻavale eletise umi.I le taimi nei, o le tulaga aloaʻia o taʻavale eletise fou eletise e masani ona faʻasalalau i le 300-500km, faʻatasi ai ma le tulaga moni e masani ona faʻaititia mai le tulaga aloaia e faʻatatau i le tau ma tulaga o auala.O le mafai ona faʻateleina le vaʻaia moni e fesoʻotaʻi vavalalata ma le malosi malosi o le eletise eletise, ma o le lamination process e sili atu le tauvaga.

Ae ui i lea, o le lavelave o le lamination process ma le tele o faʻafitauli faʻapitoa e manaʻomia ona foia ua faʻatapulaʻaina le lauiloa o lenei faiga i se tulaga.O se tasi o fa'afitauli autu o le pa'u ma le pefu na gaosia i le taimi o le tipiina ma le laminating e mafai ona faigofie ona mafua ai ni ta'avale pupuu i totonu o le maa, o se lamatiaga tele lea o le saogalemu.E le gata i lea, o le mea o le cathode o le vaega pito sili ona taugata o le cell (LiFePO4 cathodes account mo le 40% -50% o le tau o le cell, ma le ternary lithium cathodes mo se tau maualuga atu), o lea afai o se cathode lelei ma mautu. e le mafai ona maua auala gaosi, o le a mafua ai le tele o le faʻaumatiaina o tau mo tagata gaosi maa ma faʻatapulaʻaina le atinaʻeina atili o le lamination process.

O lo'o i ai le tulaga quo e fa'agata ai meafaigaluega - mea fa'aaoga maualuga ma le fa'alo maualalo

I le taimi nei, i le faiga o le oti-oti i luma o le faiga laminating, e masani lava i le maketi le faaaogaina o meafaigaluega mate punching e tipi ai le fasi pou e faaaoga ai le va itiiti tele i le va o le punch ma le pito i lalo meafaigaluega mate.O lenei faiga faʻainisinia e umi se talaʻaga o le atinaʻe ma e fai si matua i lona faʻaogaina, ae o faʻamaʻi e mafua mai i le u o masini e masani ona tuua ai mea faʻapipiʻi ma nisi o uiga le manaʻomia, e pei o tulimanu paʻu ma burrs.

Ina ia aloese mai burrs, meafaigaluega mate tu'i e tatau ona maua le pito sili ona talafeagai mamafa ma meafaigaluega e fa'apipi'i e tusa ai ma le natura ma le mafiafia o le electrode, ma a maeʻa le tele o taamilosaga o suʻega aʻo leʻi amataina le gaosiga o vaega.O le a le mea e sili atu, o le tu'iina o mea faigaluega e mafai ona mafua ai ona ofuina meafaigaluega ma mea e pipii pe a uma itula uumi o galuega, e oʻo atu ai i le faʻagasologa o le le mautu, e iʻu ai i le le lelei o le tipi, e mafai ona iʻu ai i le maualalo o fua o le maa ma e oʻo lava i lamatiaga saogalemu.E masani ona sui e le au gaosi maa eletise le naifi i le 3-5 aso uma e aloese ai mai faafitauli natia.E ui lava o le olaga meafaigaluega na faasilasila mai e le gaosi oloa atonu e 7-10 aso, pe mafai ona tipiina 1 miliona fasipepa, ae o le fale gaosi maa e aloese ai mai vaega o oloa faaletonu (leaga e tatau ona scrapped i vaega), e masani ona suia le naifi i luma. ma o lenei mea o le a aumaia ai le tele o tau fa'aaogaina.

E le gata i lea, e pei ona taʻua i luga, ina ia faʻaleleia le tele o taʻavale, o loʻo galulue malosi fale gaosi oloa e faʻaleleia le malosi o maʻa.E tusa ai ma punaoa tau alamanuia, ina ia faʻaleleia le malosi o le malosi o se tasi sela, i lalo o le vailaʻau o loʻo i ai nei, o le vailaʻau o lona uiga e faʻaleleia ai le malosi o le malosi o se sela e tasi na paʻi atu i le taualuga, naʻo le faʻapipiʻiina ma le mafiafia o le. le fasi pou o ia mea e lua e fai ai mea.O le faʻateleina o le faʻapipiʻiina ma le mafiafia o pou o le a mautinoa lava le afaina ai o le meafaigaluega, o lona uiga o le taimi e sui ai le meafaigaluega o le a toe faʻapuupuuina.

A'o fa'atupula'ia le tele o le sela, e tatau fo'i ona fa'atupula'ia mea faigaluega e fa'aaoga e fai ai le tipiina, ae o mea faigaluega tetele e mautinoa lava e fa'aitiitia ai le saoasaoa o le fa'aogaina o masini ma fa'aitiitia ai le lelei o le tipiina.E mafai ona fai mai o mea autu e tolu o le lelei tumau tumau, tulaga maualuga le malosi o le malosi, ma le tele o le tipiina o pou tetele e fuafua ai le pito i luga o le faʻaogaina o meafaigaluega, ma o lenei faiga masani o le a faigata ona faʻafetaui i le lumanaʻi. atinae.

Picosecond leisa vaifofo e foia lelei le oti-otiina luitau

O le televave o le atinaʻeina o tekonolosi laser ua faʻaalia ai lona gafatia i le gaosiga o fale gaosi oloa, ma o le 3C faʻapitoa faʻapitoa ua faʻaalia atoatoa le faʻamaoni o le lasers i le gaioiga saʻo.Ae ui i lea, o taumafaiga muamua na faia e faʻaaoga ai le laser nanosecond mo le tipiina o pou, ae o lenei faagasologa e leʻi faʻalauiloaina i luga o se fua tele ona o le tele o le vevela o le sone ma burrs ina ua maeʻa le faʻaogaina o le laser nanosecond, lea e leʻi ausia manaʻoga o tagata gaosi maa.Ae ui i lea, e tusa ai ma suʻesuʻega a le tusitala, o se fofo fou ua tuʻuina atu e kamupani ma o nisi o taunuuga ua ausia.

E tusa ai ma mataupu faavae faʻapitoa, e mafai e le laser picosecond ona faʻalagolago i lona malosi maualuga maualuga e faʻafefe vave ai le mea ona o lona lautele vaapiapi tele.E le pei o le faʻaogaina o le vevela ma le nanosecond lasers, o le picosecond lasers o le ablation ablation poʻo le toe faʻafouina o faiga faʻatasi ai ma le itiiti o aʻafiaga o le vevela, leai ni lopa faʻafefeteina ma le faʻaogaina lelei o pito, e motusia ai le mailei o sone afaina tele ma burrs ma lasers nanosecond.

O le picosecond laser die-cutting process ua foia ai le tele o itu tiga o le mea faigaluega o loʻo iai nei, e mafai ai ona faʻaleleia atili le faʻaleleia atili o le tipiina o le eletise lelei, lea e faʻatatau i le tele o le tau o le cell maa.

1. Tulaga lelei ma fua

O le tipiina o meafaigaluega o le faʻaaogaina lea o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le masini, o tulimanu e faigofie ona faʻaleagaina ma e manaʻomia ai le faʻasolosolo faʻasolosolo.O le a masaesae masini tipi i le aluga o taimi, e mafua ai le paʻu i luga o fasi pou, lea e afaina ai le fua o le vaega atoa o sela.I le taimi lava e tasi, o le faateleina o le compaction density ma le mafiafia o le fasi pou e faʻaleleia ai le malosi malosi o le monomer o le a faʻateleina ai foʻi le ofuina ma loimata o le naifi tipi. O le 300W maualuga le faʻaogaina o le laser picosecond o loʻo tumau lelei ma e mafai ona galue tumau. mo se taimi umi, e tusa lava pe mafiafia le mea e aunoa ma le mafua ai ona leiloa meafaigaluega.

2. Aotelega lelei

E tusa ai ma le lelei o le gaosiga tuusaʻo, o le 300W maualuga le picosecond laser positive electrode production machine o loʻo i ai i le tulaga tutusa o le gaosiga i le itula e pei o le masini faʻapipiʻiina masini, ae o le manatu o masini masini e manaʻomia ona sui naifi tasi i le tolu i le lima aso. , lea o le a mautinoa lava o le a taʻitaʻia ai le laina gaosiga ma le toe faʻatonuina pe a maeʻa le suiga o le naifi, o suiga taʻitasi o naifi o lona uiga o le tele o itula o le taʻaloga.O le gaosiga maualuga-saosaoa uma-lase e faʻasaoina le taimi o suiga o meafaigaluega ma sili atu le lelei atoatoa.

3. Fetuuna'i

Mo fale gaosi eletise, o se laina laminating o le a masani ona feaveaʻi ituaiga sela eseese.O suiga ta'itasi o le a fa'aalu ni nai aso mo meafaigaluega e tipi ai masini, ma ona o nisi sela e mana'omia tu'i tulimanu, o le a atili fa'alautele ai le taimi o suiga.

O le laser process, i le isi itu, e leai se faʻalavelave o suiga.Pe o se suiga o foliga poʻo se suiga tele, e mafai e le laser ona "faia uma".E tatau ona faaopoopo e faapea i le faagasologa o le tipiina, pe afai o se oloa 590 e suia e se 960 po o se oloa 1200 foi, o le meafaigaluega oti-otiina e manaomia ai se naifi tele, ae o le laser faagasologa na o le manaomia 1-2 faiga opitika faaopoopo ma le tipi. e le afaina le lelei.E mafai ona fai mai, pe o se suiga o le tele o gaosiga, po o ni faataitaiga laiti-fua faataitai, o le fetuutuunai o le lelei leisa ua malepe e ala i le tapulaa pito i luga o le meafaigaluega oti-otiina, mo tagata gaosi maa e faasaoina le tele o le taimi. .

4. Tau maualalo maualalo

E ui lava o le faagasologa o le tipiina o meafaigaluega o le taimi nei o le faiga masani mo le slitting pou ma le tau faʻatau muamua e maualalo, e manaʻomia ai le toe faʻaleleia o le oti ma le suiga o le mate, ma o nei gaioiga faʻaleleia e taʻitaʻia ai le laina gaosiga ma le tau sili atu o tagata-itula.I se fa'atusatusaga, o le picosecond laser solution e leai se isi mea fa'aaoga ma la'ititi tau o le tausiga.

I le taimi umi, o le picosecond leisa vaifofo ua faamoemoe e suia atoa le faiga o lo oi ai nei meafaigaluega oti-oti i le fanua o le lithium maa lelei electrode tipi, ma avea ma se tasi o vaega autu e faalauiloa ai le lauiloa o le faagasologa laminating, e pei lava " tasi laʻasaga laʻititi mo le electrode die-cutting, tasi laʻasaga tele mo le laminating process".O le mea moni, o le oloa fou o loo noatia pea i le faamaoniga alamanuia, pe mafai ona iloa lelei leisa picosecond leisa leisa e gaosi maa tetele, ma pe e mafai e le leisa picosecond ona foia moni lava faafitauli aumaia i tagata e faaaogāina e le faiga masani, ia tatou faatali ma vaai.


Taimi meli: Sep-14-2022