Atina'e i le fale teu oloa maa lithium

O loʻo faʻalauteleina le atinaʻeina o le gaosiga o le malosi o le Lithium-ion, o le lelei o pusa lithium i le tulaga o le teuina o le malosi e suʻesuʻeina.O le alamanuia e teu ai le malosi o se tasi lea o le televave o pisinisi fou malosi i le lalolagi i aso nei, ma o le faʻafouina ma suʻesuʻega ma atinaʻe i lenei alamanuia ua taʻitaʻia ai le faʻavavevave o le atinaʻeina o pusa lithium i le maketi e teu ai le malosi.Faʻatasi ai ma tekinolosi faʻainitaneti e faʻaitiitia ai le tau o le lithium battery, malosi malosi, ma faʻaauau pea le faʻatupuina o pisinisi pisinisi faʻatau pisinisi, o le a faʻaalia e le alamanuia le teuina o le malosi i se atinaʻe tele, e faʻamoemoe e faʻaauau le taamilosaga o le masini lithium.I lenei tusiga, o le a tatou iloiloina le tulaga o le atinaʻeina o le gaosiga o le eletise lithium-ion.

O le a le tulaga o le atinaʻeina o le lithium battery energy storage industry i Saina?

01. O le maketi o le teuina o le malosi o le maa lithium e tele le gafatia atoa, o le

Ole gafatia ile itu ole tagata fa'aoga e tele foi.

I le taimi nei, o le faʻaogaina o le maa lithium e aofia ai le tele o le teuina o le malosi o le matagi, fesoʻotaʻiga faʻavae nofoaga faʻamaumauga ma le teuina o le malosi o le aiga.I totonu o nei eria, o le nofoaga autu o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga tuʻuina atu eletise o loʻo nofoia se vaega tele, ae o le teuina o le malosi o le aiga e le Tesla "aiga malosi" e faʻatautaia, e tele le avanoa mo le atinaʻe.O le tele o le malosi o le savili e teu ai i le taimi nei e itiiti le malosi o le atinaʻe.

 O lipoti o loʻo faʻaalia ai e oʻo atu i le 2030, o le tausaga faʻaletausaga o taʻavale eletise o le a faʻateleina i le 20 miliona, o le faʻaaogaina o le lithium battery recycling o le a matua faʻaitiitia ai le tau o le gaosiga o le malosi, o le televave o le atinaʻeina o taavale malosi fou o le a faʻalauteleina ai le faʻalauteleina o le malosi o le lithium. fale teu oloa.

Lithium battery energy storage - tekinolosi ua faʻatuputeleina le matua, o le tau atoa o loʻo faʻaauau pea ona paʻu.

O le faʻatinoga o le maʻa e suʻesuʻeina e lima faʻailoga autu: malosi malosi, malosi malosi, saogalemu, faʻatonuina le saoasaoa ma le tetee atu i suiga o le vevela i le siosiomaga.I le taimi nei, ua muamua ausia e Saina le tulaga masani i vaega mulimuli e fa o le lithium battery pack technology, ae o loʻo manaʻomia pea le faʻaleleia atili o le faagasologa i le malosi o le malosi, ma matou te tulimatai atu i le alualu i luma i le lumanaʻi.

 E ui lava o le maualuga o le tau o maa lithium o le luʻitau autu lea o loʻo feagai ma le alamanuia, e tele kamupani o loʻo galulue e faʻaleleia le tau-lelei o maʻa lithium-ion.I le aotelega, o le tele o gaosiga o maa lithium na mafua ai le faʻaititia o tau i tausaga taʻitasi i tausaga talu ai ona o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o manaoga maketi mo maʻa lithium.O le tau o loʻo i ai nei e lava mo le atinaʻeina o pisinisi ma le lautele o le faʻaogaina.E le gata i lea, e mafai ona faasolosolo malie ona faʻafeiloaʻi maa lithium eletise i le fanua o le teuina o le malosi mo le toe faʻaaogaina pe a uma ona faʻaitiitia lo latou gafatia i lalo ifo o le 80% o le tulaga muamua, ma faʻaitiitia atili ai le tau o pusa maa lithium mo le teuina o le malosi.

02.Development i le fanua o le lithium maa malosi teuina:

O le maketi o le teuina o le malosi o le lithium-ion maa e tele lona gafatia, ma o loʻo faʻaauau pea le alualu i luma o tekinolosi e teu ai le malosi.Faatasi ai ma le atinaʻeina o le initaneti fou malosi, o le manaʻoga mo le teuina o le malosi o le lithium-ion mo le faʻalauteleina o le faʻafouina o le malosi faʻafouina, tufatufaina atu o le eletise ma le microgrid power generation, ma le FM auxiliary services o loʻo faʻaauau pea ona tupu.O le 2018 o le a avea ma amataga mo le faʻalauiloaina o le faʻaaogaina o pisinisi, ma o le maketi o le teuina o le malosi o le lithium-ion e faʻamoemoe e ulu atu i se tulaga faʻavavevave.I le isi lima tausaga, o le a oʻo atu i le 68.05 GWH le aofaʻi o manaʻoga mo le teuina o le malosi o le lithium-ion battery.

 O loʻo faʻamoemoeina e oʻo atu i le 2030, o le manaʻoga mo maa lithium-ion mo le teuina o le malosi e faʻamoemoe e oʻo atu i le 85 piliona GWH.Faatasi ai ma le tau o le 1,200 yuan i le iunite o le faʻaogaina o le malosi (ie, lithium battery), o loʻo faʻamoemoeina o le tele o le maketi e teu ai le malosi o le savili a Saina o le a faʻamoemoe e oʻo atu i le 1 trillion yuan.

Atina'e ma su'esu'ega fa'amoemoega maketi ole faiga e teu ai le malosi o le maa lithium:

I tausaga talu ai nei, o le maketi o le teuina o le malosi a Saina ua faʻalauteleina ma faʻaalia le malosi lelei: faʻapipiʻi pamu ua vave ona atiaʻe;faʻapipiʻiina le ea faʻapipiʻi malosi, teuina o le malosi o le flywheel, superconducting le teuina o le malosi, ma isi ua faʻalauiloaina foi.

Lithium battery energy storage o le ituaiga autu lea o le atinaʻe i le lumanaʻi, o loʻo faʻalauteleina le tekonolosi o le eletise eletise eletise i le itu o le tele-tele, maualuga-lelei, umi le ola, taugofie, le faʻaleagaina.E oʻo mai i le taimi nei, mo faʻalapotopotoga eseese ma manaʻoga eseese, ua tuʻuina atu e tagata ma atinaʻe le tele o tekinolosi e teu ai le malosi e faʻafetaui ai le talosaga.Lithium-ion battery energy storage o le auala faʻatekonolosi sili ona faigofie i le taimi nei.Lithium iron phosphate maa paʻu e iai le maualuga o le malosi ma le malosi, ma faʻatasi ai ma le faʻaogaina o mea faʻaoga lithium iron phosphate anode, o le ola ma le saogalemu o maʻa eletise lithium-ion masani masani ua faʻaleleia atili, ma e sili atu le faʻaaogaina. i le teuina o le malosi.

Mai le vaaiga o le atinaʻeina umi o le maketi, aʻo faʻaauau pea ona faʻaitiitia le tau o le lithium, o auala e teu ai le malosi o le lithium e faʻatatau i le lautele lautele, faʻatasi ai ma faiga faʻavae a Saina e faʻalauiloa le tasi ma le isi, o le maketi o le teuina o le malosi i le lumanaʻi e sili ona gafatia mo atinae.

Iloiloga o le lelei o pusa lithium battery i le teuina o le malosi:

1. lithium iron phosphate maa pack malosi malosi e fai si maualuga, lautele, ma faʻatasi ai ma le faʻaogaina o mea lithium iron phosphate cathode, o le masani masani carbon anode lithium-ion maa ola ma le saogalemu ua matua faʻaleleia, faʻaoga sili i le fanua o le teuina o le malosi. .

2. Taamilosaga umi le olaga o pusa maa lithium, i le lumanaʻi e faʻaleleia le malosi o le malosi e fai si maualalo, e vaivai le lautele, maualuga le tau o nei faaletonu e mafai ai ona faʻaogaina maa lithium i le fanua o le teuina o le malosi.

3. e lelei le faʻaleleia o le eletise lithium, o le sauniuniga e faigofie tele, i le lumanaʻi e faʻaleleia ai le maualuga o le vevela ma le leaga o le uila ma isi faʻaletonu e sili atu ona faʻaogaina i le tulaga o le teuina o le malosi.

4. lalolagi atoa lithium maa pack faiga teuina malosi i tekinolosi tala mo le tele e sili atu nai lo isi faiga teuina malosi maa, lithium-ion maa o le a avea ma autu autu o le teuina o le malosi i le lumanai.2020, o le maketi mo le teuina o maa malosi o le a oʻo atu i le 70 piliona yuan.

5. faʻaosoina e faiga faʻavae a le atunuʻu, o le manaʻoga mo maa lithium i le fanua o le teuina o le malosi o loʻo faʻateleina foi.e oʻo atu i le 2018, o le aofaʻi o manaʻoga mo maʻa lithium-ion mo le teuina o le malosi na oʻo atu i le 13.66Gwh, lea ua avea ma malosiaga mulimuli e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o le maketi o le lithium battery.


Taimi meli: Apr-10-2024