O faiga fa'avae o le "double carbon" e aumaia ai se suiga tele i le fausiaina o le eletise, o le maketi e teu ai le malosi o lo'o feagai ma se mea fou fou

Folasaga:

O le fa'avaeina o le "double carbon" faiga fa'avae e fa'aitiitia ai le fa'aosoina o le kaponi, o le a va'aia e le atunu'u le tele o suiga tetele.I le maeʻa ai o le 2030, faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o atinaʻe e teu ai le malosi ma isi meafaigaluega lagolago, ua faʻamoemoe e faʻamaeʻa e Saina le suiga mai le faʻavaeina o le eletise e faʻavae i le faʻaogaina o le malosi fou i le 2060, faʻatasi ai ma le aofaʻi o le gaosiga o le malosi fou e oʻo atu i le 80%.

O le faiga fa'avae o le "double carbon" o le a fa'asolosolo malie ai le fa'atupuina o mea tau eletise a Saina mai le fossil energy i le malosi fou, ma e fa'amoemoe e o'o atu i le 2060, o le a sili atu i le 80% le gaosiga o le malosi fou a Saina.

I le taimi lava e tasi, e foia ai le faafitauli o le "le mautu" mamafa o loʻo aumaia e fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga tele-tele i le itu o le gaosiga o le malosi fou, o le "tufatufaina ma le teuina o faiga faavae" i le itu o le gaosiga o le eletise o le a aumaia ai foi ni mea fou fou mo le malosi. itu e teu ai.

"Atina'e faiga fa'avae lua carbon

Ia Setema 2020, i le fonotaga lona 57 a le Fono Tele a Malo Aufaatasi, na faʻaalia aloaia ai e Saina se sini "faalua carbon" o le ausiaina o le "peak carbon" i le 2030 ma le "carbon neutrality" i le 2060.

E oʻo atu i le 2060, o le a ulu atu le kaponi a Saina i se vaega "neutral", ma e tusa ma le 2.6 piliona tone o kasa, e fai ma sui o le 74.8% le faʻaititia o le carbon emission pe a faʻatusatusa i le 2020.

E taua le matauina iinei o le "carbon neutral" e le o lona uiga o le leai o se carbon dioxide, ae o le aofaʻi o le carbon dioxide poʻo le greenhouse gas e faʻatupu tuusaʻo pe leai foi e ala i le gaosiga o pisinisi ma gaoioiga a le tagata lava ia e faʻafefe e latou lava carbon dioxide. po'o le kasa oona i le tulaga o le toe fa'atupuina o le vaomatua, fa'asaoina o le malosi ma le fa'aitiitia o le fa'amama, ina ia maua ai le lelei ma le le lelei ma maua ai le "zero emissions".

Ta'iala "Kaponi fa'alua" e ta'ita'i atu ai i suiga ile fa'ata'ita'iga o itu fa'atuputupulaga

O a matou vaega pito i luga e tolu o loʻo i ai le maualuga o le kasa o loʻo i ai nei: eletise ma faʻamafanafana (51%), gaosiga ma faufale (28%), ma felauaiga (10%).

I le vaega o le sapalai o le eletise, lea e maua ai le pito sili ona maualuga o le gaosiga o le eletise a le atunuu o le 800 miliona kWh i le 2020, o le gaosiga o le eletise e lata i le 500 miliona kWh, poo le 63%, ae o le malosiaga fou e 300 miliona kWh, poo le 37% .

O le fa'avaeina o le "double carbon" faiga fa'avae e fa'aitiitia ai le fa'aosoina o le kaponi, o le a va'aia e le atunu'u fa'afefiloi le malosi o le eletise ni suiga tetele.

I le tulaga maualuga o le carbon i le 2030, o le vaega o le gaosiga o le malosi fou o le a faʻaauau pea ona aʻe i le 42%.I le maeʻa ai o le 2030, faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o atinaʻe e teu ai le malosi ma isi mea faigaluega lagolago, e faʻamoemoe e oʻo atu i le 2060 Saina o le a maeʻa le suiga mai le faʻaogaina o le malosi faʻavae i le gaosiga o le malosi fou, faatasi ai ma le aofaʻi o le gaosiga o le malosi fou e oʻo atu. sili atu i le 80%.

O lo'o va'aia e le maketi le fa'aputuina o le malosi le tulaga fou

Faatasi ai ma le paʻu o le itu fou o le gaosiga o le malosi o le maketi, ua vaʻaia foi e le alamanuia teuina le malosi se mea fou fou.

O le teuina o le malosi mo le gaosiga o le malosi fou (photovoltaic, matagi malosi) e le mavavaeeseina.

Photovoltaic power generation ma le matagi malosi e malosi randomness ma fa'afanua fa'atapula'aina, e mafua ai le le mautonu malosi i le gaosiga o le eletise ma taimi i luga o le itu o le gaosiga o le eletise, lea o le a aumaia ai le malosi tele o le mamafa i luga o le laina laina i le faagasologa o le feso'ota'iga, o lea o le fausiaina o le malosi. e le mafai ona tuai nofoaga e teu ai.

O nofoaga e teu ai le malosi e le gata e mafai ona foia lelei le faafitauli o le "malamalama ma le matagi tuulafoaia", ae faapea foi "le maualuga ma le taimi o tulafono faatonutonu" ina ia mafai ai e le gaosiga o le eletise ma taimi i luga o le gaosiga o le eletise ona fetaui ma le fuafuaga fuafuaina i luga o le laina, ma ausia ai le lamolemole. avanoa i le fa'asologa mo le gaosiga o le malosi fou.

I le taimi nei, o le maketi a Saina e teu ai le malosi o loʻo i ai pea i lona amataga pe a faʻatusatusa i maketi i fafo, ma faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o le suavai a Saina ma isi atinaʻe.

O loʻo faʻatumauina pea le teuina o pamu i le maketi, faʻatasi ai ma le 36GW o pamu pamu faʻapipiʻiina i le maketi Saina i le 2020, e sili atu le maualuga nai lo le 5GW o le teuina o eletise faʻapipiʻiina;ae ui i lea, o le teuina o vailaʻau o loʻo i ai le lelei o le le faʻasaʻoina e le faʻafanua ma le fetuutuunai fetuutuunaiga, ma o le a tupu vave i le lumanaʻi;o loʻo faʻamoemoeina o le teuina o le eletise i Saina o le a faasolosolo malie lava ona maua pamu pamu i le 2060, e oʻo atu i le 160GW o le gafatia faʻapipiʻi.

I lenei laasaga i le itu fou o le gaosiga o le malosi o le tauofoga o le poloketi, o le tele o malo i le lotoifale o le a faamaoti mai o le nofoaga fou o le gaosiga o le malosi ma le teuina e le itiiti ifo i le 10% -20%, ma le taimi e molia ai e le itiiti ifo i le 1-2 itula, e e mafai ona iloa o le "tufatufaina ma le teuina faiga faavae" o le a aumaia ai le tele o le tuputupu ae mo le itu o le gaosiga o le eletise eletise teuina maketi.

Ae ui i lea, i lenei laʻasaga, talu ai o le faʻataʻitaʻiga o tupe mama ma le faʻaliliuina o tau o le gaosiga o le eletise eletise eletise eletise e leʻo manino, e mafua ai le maualalo o le tau o le toe faafoi mai, o le tele o nofoaga e teu ai le malosi o le tele o faiga faʻavae, ma o le mataupu o pisinisi faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaauau pea ona foia.


Taimi meli: Iul-05-2022