Lithium mea ta'ita'i pailate mautu atamai i le fanua o le taavale eletise "ona amata lea"

Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o taavale fou malosi, o le ulu o le alamanuia filifili o loʻo faʻalagolago i lona lava R & D malosi ma tulaga lelei faʻavae e atiaʻe ai le "ituaiga" fou ma fausia se "moat" malosi.

Talu ai nei, na aʻoaʻoina ai e le maa Saina mai punaoa talafeagai e faapea, i le avea ai o se taʻitaʻi o le lalolagi i le tulaga o mea tau masini lithium - pailate atamai, ua tipi lemu i totonu o le eletise eletise (drive motor) fanua.

O faʻamatalaga faʻamatalaga na faʻaalia i le maʻa Saina, ua ausia e le pailate atamai se felagolagomai faʻatasi ma le tele o OEM ulu i totonu o le atunuʻu e tuʻuina atu se seti atoa o fofo eletise eletise, e aofia ai laina faʻapipiʻi laina faʻapipiʻi, laina faʻatasi uma-i-tasi, ma isi. ., ma ua maeʻa nei le faʻamaonia ma le tuʻuina atu.

Saini 18.7 piliona yuan poloaiga i le 2021, o le tulaga maualuga o masini lithium e mausali

O le lipoti tau tupe atamai pailate o loʻo faʻaalia ai i le 2021, na maua ai e le kamupani tupe maua o le 10.37 piliona yuan, o tupe maua na sili atu i le 10 piliona yuan mo le taimi muamua, o se faʻaopoopoga o le 71.32%;tupe mama mama o 1.58 piliona yuan, o se siitaga o le 106.47%.Faatasi ai ma i latou, o tupe maua a le pisinisi i le aofaʻi o tupe maua e 69.30 pasene.

E taua le maitauina i le 2021, faʻamanuiaina mai le maualuga o le malosi o taavale fou, faʻatautaia le televave o le "faʻafefe" o manaʻoga masini lithium.Pailate atamai masini lithium i luma ma ina ua uma ona ulu atu oloa auala i le lalolagi ulu maa, taavale sapalai filifili faiga, 2021 pailate atamai poloaiga fou e tusa ma le 18.7 piliona yuan (e le aofia ai lafoga), o se faamaumauga maualuga.

Mai le fausaga o tagata faatau, ua ulufale atu le kamupani i le sapalai o le laina muamua o kamupani lithium ma kamupani taavale e pei o Ningde Times, Northvolt, LG New Energy, SK On, Panasonic Battery, Vonergy Technology, Tesla, BMW, Volkswagen, Toyota. , ma isi.

Pe i le tulaga o tupe maua, tupe mama, aofaiga oka i le lima, poʻo le faʻatulagaina o tagata faʻatau, o le tulaga taʻutaʻua o le Pioneer Intelligence i le lalolagi o mea tau masini eletise lithium ua faʻateleina ma sili atu ona mautu.

Fuafuaga manino, tuuto i le fausiaina o se kamupani tulaga maualuga o meafaigaluega e le masani ai

O le faʻaauau pea o le faʻatupulaia o le faʻatinoga atoa o le Pioneer Intelligence e mafua mai i le maualuga o le tuputupu aʻe o taavale malosi fou ma fale gaosi lithium i le tasi itu, ma le mausali ma le manino o le atinaʻeina o fuafuaga a le kamupani i le isi itu.

I le tulaga o le lithium, o loʻo faʻamausaliina e le kamupani le taʻiala laina atoa, faʻalauteleina o faʻasalalauga faʻapipiʻi tele-plate, faʻatulagaina o ia lava o se tagata e tuʻuina atu vaifofo o le lithium atoa, malamalama i le lumanaʻi o le atinaʻeina o le lithium, le faʻaogaina o lona lava faʻavae, tekinolosi, tuʻufaʻatasiga lelei. , e fesoasoani i pisinisi i fafo atu o le maa e ausia vave le gafatia e tulaueleele ma faʻamalolo.

E taua le matauina, i le faaopoopo atu i le lithium maa masini atamai, ua faataatia foi e le kamupani i tausaga talu ai nei le loloto o le suaina o le photovoltaic intelligent equipment business, 3C intelligent equipment, intelligent logistics systems, automotive intelligent production line, hydrogen equipment, laser precision processing equipment. ma isi pisinisi fou, ina ua mavae le tele o tausaga o le atinae, o le pisinisi fou i luga ua i ai nei i le tulaga taitai alamanuia, lea e faia ai foi le atinae o pailate atamai "tulaga-ituaiga "O uiga o le kamupani ua amata ona sili atu ona manino.

Mo le tipiina i totonu o le fanua o le laina eletise eletise, o le mea moni, o le pailate atamai i lana lipoti faaletausaga na faaalia foi, "i le faagasologa o le gaosiga o le taavale malosi fou, maa module / PACK laina gaosiga, laina eletise eletise, ma isi e aofia i le faʻaopoopoga ole laina fou ole alamanuia malosi, fa'apotopotoga ta'avale fa'aputuga maualuga mea fa'apitoa e fa'atatau i le atamai gaosiga o ta'avale, fa'aautomatika maualuga ma le fa'aitiitia o tau ma mana'oga lelei o taimi, o le a fa'aaogaina e le kamupani lenei mea o le a fa'aaogaina e le kamupani lenei mea e avea o se mea e ulufale ai ina ia malamalama lelei i le manaoga o maketi i totonu o vaega tau taavale."

O le taʻitaʻi "toe amata", tipi malosi i le fanua o le eletise eletise

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai i le 2021, o le maketi a Saina ua oʻo atu i le 3.43 miliona iunite o afi fou malosi faʻapipiʻiina, faʻatusatusa i le 1.41 miliona iunite i le 2020, o se faʻaopoopoga o le 143.3%, o le maketi o loʻo i ai i se tulaga maualuga o le tuputupu aʻe.I le taimi nei faʻatasi ai ma le taʻutaʻua o taʻavale eletise, o le a faʻafeiloaʻi le paʻu o le manaʻoga o maketi, e tusa ai ma fuainumera, 2025-2030 o le a oʻo atu le faʻatauga o taavale afi a Saina i le 8.1 i le 16.6 miliona iunite, o le tele o maketi eletise eletise. o le a oʻo atu i le 86.6 piliona i le 157.2 piliona yuan.

Faiga eletise eletise, o le afi eletise o taavale eletise fou, e tutusa ma le afi o afi faʻaleaganuʻu masani, o le faʻaogaina o le eletise e aʻafia tonu ai le faʻatinoga ma le lelei atoatoa o taavale eletise.I le taimi lava e tasi, o taavale malosi fou, aemaise lava taavale eletise mama, e le pei o locomotives eletise e faʻamalosia e pantographs, ae o le faʻaogaina o le eletise i luga o le laupapa, o le faʻaogaina o le afi e aʻafia tonu ai le tele, o lea e maualuga tele le lelei o manaʻoga afi.

E tusa ai ma le maa Saina, faalagolago i luga o le maa module / PACK laina gaosiga atamai, taavale fou masini atamai ma isi alamanuia-taʻitaʻia tulaga lelei, atamai pailate ua matua tipiina i le malosiaga fou eletise gaosiga fanua, i le laina mafolafola stator laina gaosiga, rotor. laina gaosiga, fa'apotopotoga tu'ufa'atasiga tu'u fa'atasi uma-i-le-tasi eletise ma tu'u su'ega EOL ma isi vaega tekonolosi autu i le su'esu'ega ma le atina'e, fa'avae mautu, fa'alauiloa fa'afou o le malosi fou o le fa'aogaina o le fa'aogaina o fofo lautele.

Faʻalagolago i lona mataʻutia ma le faʻaputuina o tekonolosi i totonu o le vaega o masini lithium-ion, e suʻesuʻe e le Pioneer Intelligence le faʻagasologa o le gaosiga o afi afi mafolafola pito i luga o le alamanuia i le faagasologa o le taʻavale afi ma faʻatupuina ma le manuia le faʻauluina o le tolu-augatupulaga uaea fausia tekinolosi e ausia ai le taʻitaʻiga faatekinolosi, a'o Pioneer Intelligence e galulue fa'atasi ma le tele o ulu OEM i le fale ma fafo e ala i le fa'atekonolosi fa'atasi ma su'esu'ega fa'atasi ma atina'e e fa'ata'ita'i fa'ata'ita'iga tulaga-tulaga fofo laina, lea e mafai ona tu'uina atu i tagata fa'atau le Fausiaina o se fale gaosi oloa.

O le suʻesuʻeina o tekonolosi fou mo le faʻaogaina o le eletise eletise o le a fesoasoani i le suiga ma le faʻaleleia o le eletise fou o taavale afi, lea o le a faʻamalosia atili ai lona tulaga i le fanua o mea fou malosi.

 


Taimi meli: Me-18-2022