Lapataiga orgy industry Lithium: o le tele o le tulaga e lelei, o le tele foi lea o le savali i luga o le aisa manifinifi

"E iai le lithium e alu i soʻo se mea, e leai se inisi lithium e faigata ona savali".

O lenei taʻutaʻua taʻutaʻua, e ui lava e fai si faʻateleina, ae o se upu e uiga i le maualuga o le lauiloa o le gaosiga o le lithium.

O le a le mafuaaga o le lavea tele?

O se tausaga tele mo le pisinisi lithium

Ia Oketopa, tolu kuata faʻataʻitaʻiga i le taimi faʻamalolo malosi, ituaiga uma o tupe ma tatala se galu o le fesiitaiga o tulaga.

E oʻo mai ia Oketopa 21, Shanghai ma Shenzhen e sili atu nai lo le 360 ​​kamupani faʻasalalau na faʻaalia, o le faʻatinoga o galuega e sili atu i le 90%.Mai le tufatufaina atu o alamanuia, photovoltaic, mea eletise lithium ma isi auala lauiloa e lelei le fiafia, o nisi o pisinisi e sili ona susulu.

Ningde Times, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻamoemoe e toe faʻafoʻi se tupe mama o le 16.5 piliona yuan i le 18 piliona yuan i le kuata muamua e tolu, o se faʻaopoopoga o le 112.87% i le 132.22% i luga o le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, e sili atu i le tausaga atoa tausaga ( 15.93 piliona yuan).

O le tupe mama o le kuata lona tolu o loʻo faʻatatau i le tina o loʻo faʻamoemoeina i le va o le 8.8 piliona yuan ma le 9.8 piliona yuan, o le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le tausaga i le 169.33% -199.94%.E sili atu nai lo le aofaʻi o kuata muamua e lua o lenei tausaga (8.16 piliona yuan), tupe maua i aso uma e tusa ma le 100 miliona yuan.

I le faaopoopo atu i Ning Wang, Yiwei lithium malosi i le aso lava lea e tasi mai tala lelei: o le muamua tolu kuata tupe mama e faamoemoe e 2.437 piliona yuan - 2.659 piliona yuan, o se siitaga o le 10% -20%, o le lona tolu kuata tupe mama. o le 1.082 piliona yuan - 1.298 piliona yuan, o se siitaga o le 50% -80% O le lona tolu o tupe maua mama o le 1.082-1.298 piliona yuan, o se siitaga o le 50-80 pasene.

Oketopa 14, lithium taʻitaʻia Ganfeng lithium alamanuia faʻatuina se faʻataʻitaʻiga faʻatinoga: o le tupe mama e faʻamoemoeina i le 14.3 piliona yuan - 15.3 piliona yuan, o le faʻaopoopoga o le tausaga i le tausaga o le 478.29% - 518.73%.Faatasi ai ma i latou, o le kuata lona tolu o tupe mama o loʻo faʻamoemoeina e sili atu i le 5.67 taimi.

O le isi taʻutaʻua o le lithium alamanuia, ae faʻapea foʻi ma le faʻatinoina o le "papa": o le tolu kuata muamua o tupe mama e faʻamoemoeina i le 15.2 piliona yuan - 16.9 piliona yuan, o se faʻaopoopoga o le 2768.96% - 3089.83%, o le kuata lona tolu o tupe mama faʻamoemoe e 5. piliona yuan -6.5 piliona yuan, o se siitaga o le 1026.10% -1363.92%.

E tumu i mata mumu ma le fiafia faʻatasi, e tatau ona faʻapea o le 2022 o se tausaga tele mo le gaosiga o le lithium battery.

O le mea moni, o le maketi lona lua ua faʻaalia.11 Oketopa, na vave ona toso i luga oloa lithium.E oʻo atu i le faʻaiʻuga o le aso, ua sili atu i le 2 pasene le faʻailoga o le lithium battery.Faatasi ai ma i latou, piliona le malosi o le lithium na siitia i le 6.16%, Ningde Times na siitia i le 5.97%, o le tau o maketi i tua i le trillion yuan mark.

I tua atu o le valea o le malosi fou o le maketi o taavale afi

Aisea e oso ai?

Mo le faʻatupulaia o faʻatinoga, na fai mai Ningde Times faʻatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o le alamanuia fou malosi i le fale ma fafo, o le maketi mo maa eletise ma le teuina o le malosi o loʻo faʻaauau pea ona tupu.O loʻo faʻaauau pea ona faʻalauiloa e le kamupani ni fofo faʻatau oloa ma faʻamalosia taumafaiga tau atinaʻe maketi, faʻatasi ai ma le tuʻuina atu o le gafatia o le gaosiga o le vave faʻatulagaina, gaosiga ma le faʻatauga faʻatupulaia maualuga.

Na faailoa mai e EVERLIGHT e faapea, i le tasi itu, e faasaga i le talaaga o le siisii ​​tele i luga o tau o meafaitino tetele, na ia fetuutuunai i le taimi tonu o lona tau o oloa, ma sili atu le faaleleia o tupe mama o laina oloa taitasi;lona lua, o le pisinisi autu o pisinisi maa o loʻo atinaʻe lelei, ma faʻatasi ai ma le falegaosimea fou ma le laina gaosiga fou o loʻo ulufale atu i le tele o gaosiga, o loʻo faʻatupulaia vave le fua a le kamupani.

O le mea moni, o le faʻamanuiaina mai le maualuga o le maketi o le maketi, o le laina fou o pisinisi taʻavale malosi e faʻafeiloaʻi ai se taimi seasea o avanoa.

E tusa ai ma le China Association of Automobile Manufacturers, i le 2014, o le faatauina atu o taavale malosi fou a Saina e na o le 75,000 iunite;i le 2021, sili atu i le 3.5 miliona iunite.O le tausaga nei, ua siitia ai e le China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) ana faʻatauga faʻatau i le 6 miliona taʻavale, ma fai mai e ono faʻaopoopoina mulimuli ane.E oʻo atu ia Setema i le tausaga nei, ua oʻo atu i le 31.8 pasene le faʻatauga o taavale afi fou a Saina, i luga ole 11 pasene mai ia Setema 2021.

I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻatupulaia vave le faʻaogaina o maketi i fafo.O fa’amaumauga a le Ofisa o Tiute o lo’o fa’ailoa mai ai, o le masina o Aukuso o le tausaga nei, na o’o atu ai le 83,000 iunite a Saina i fafo i le 83,000 i luga ole 82.3% i lea tausaga ma lea tausaga, e tusa ma le 27% o le aofa’i o le fa’atauina atu o ta’avale i lea lava vaitaimi, ose tulaga maualuga.

E oʻo mai ia Aukuso 2022, o le faʻatauga fou o taavale malosi a Saina na tusa ma le 70 pasene o le lalolagi, ma avea ma malosiaga malosi e matuaʻi le mafai ona le amanaiaina.Talu ai nei, na fa'aalia ai e le ta'avale pito i luga e lima o le lalolagi le Paris Motor Show, BYD Han, Wei brand Coffee 01, Ola Funky Cat ma isi oloa fou, na amatalia ai se savili malosi a Saina.

E leai se masalosalo o Saina ua leva ona avea ma vane matagi taua e taʻitaʻia ai le gaosiga o taavale malosi fou a le lalolagi.

O le tietie i luga o manaoga pa, tau masima lithium, o mea autu autu mo maa eletise, ua faʻaauau pea ona siitia talu mai le 2021.

Oketopa 14, 2022, o le tau o le lithium carbonate i totonu o le fale na oʻo atu i le 526,000 yuan / ton, na oʻo i se faʻamaumauga maualuga, faʻatusatusa i le 278,000 yuan / ton i le amataga o le tausaga na faʻatupulaia e toetoe lava 90 pasene.Fa'atusatusa ia Oketopa 14, 2020, 4.1 miliona yuan / tone, sili atu le maualuga toeitiiti 12 taimi.

O le valea e le gata i le lithium carbonate, Oketopa 14, 2020 fale lithium hydroxide 4.9 miliona yuan / tone, Oketopa 14, 2022 ua oʻo i le 51.75 miliona yuan / tone.

E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu e le Shanghai Steel Association, i le aso 18 o Oketopa, na siitia ai le lithium carbonate i le maa i le 2,000 yuan / tone, o le tau masani o le 53.75 miliona yuan / tone, o le gaosiga o le lithium carbonate na siitia i le 2,500 yuan / ton, o le tau averesi o 52.3 miliona yuan / tone, na paʻu uma i se faamaumauga maualuga.

O ituaiga uma o mea taua e faʻaopoopoina, o le lithium industry in situ e felelei faʻatasi, o loʻo faʻataʻitaʻiina e le kamupani faigaʻai, ma e oʻo lava i le aufaipisinisi e fai mai: o le vaega fou o taavale afi, o loʻo galulue mo le lithium mine "galuega".

Fa'atau + "li'o o uo" Aisea e fa'anoanoa ai?

I se taimi, o kamupani o pisinisi lithium ua avea ma ituaiga pito i luga o le filifili olaola.

Fai mai le faatonu o le Zhongtai Capital, Wang Dongwei, o le faaosofiaina o le tau o le lithium i luga o le tau o loʻo i ai mea e lua mo taimi pupuu ma umi.

I se taimi puʻupuʻu, o mafuaʻaga masani na mafua ai le faʻaitiitia o le gaosiga o le Qinghai Sate Leki, faʻatasi ai ma le aʻafiaga o faʻamaʻi i luga o felauaiga, faʻapipiʻiina punaoa lithium.O pisinisi pito i lalo i le faaiuga o le tausaga e maua ai galuega, tele faʻaputuga, faʻateleina le le lava sapalai.

I le taimi umi, o loʻo faʻatupulaia le tau o le lithium ona o le le paleni i le va o le tuʻuina atu ma le manaʻoga, o se poloketi punaoa lithium e tusa ma le lima tausaga e faʻamaeʻa ai, ae o loʻo faʻateleina le manaʻoga i lalo, ma e le tele le gafatia o le lithium.

Fa'aeteete i le saturation o le taamilosaga Vaitaimi auro ma vaitau malulu malulu

E le mafai ona fa'afitia o le malosi fou o lo'o avea pea ma ala auro muamua i le taimi nei.

Fai mai le au suʻesuʻe o pisinisi o Yu Shengmei: pe o le lumanaʻi tuputupu aʻe, poʻo le maualuga o loʻo i ai nei, e aofia ai le fua o le alamanuia, e le faʻatusalia i se isi lava ala.Ae e le o lona uiga o le maketi fou malosi e le o se taamilosaga, o le alamanuia e le o tumu.

Ole malosi fou ole fa'aogaina ole ta'avale ua latalata ile 30%, o fale gaosi maa tetele, fale talimalo ma ua avea ma fa'alautelega tele o le gaosiga.O le taimi lava e faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le maketi o taavale, o le malosi o le gaosiga o le maa o loʻo faʻamatuʻu faʻasaʻo, le faʻasili o le saturation poʻo le tuʻuina atu o le maketi e sui vave foliga, ona pa'ū lea i lalo o se fulu moa.

Fai mai le paaga a Keystone Capital Yang Shengjun, o le ala fou o le malosi i nai tausaga o lumanaʻi o loʻo i ai pea i le taimi aʻe, i le amataga o le 2025 e ono faʻafeiloaʻi ai le tulaga maualuga o pisinisi.E ui lava atonu e faigata ona faʻaauau le faʻatumauina o le faʻaluaina o le tuputupu aʻe o le lua tausaga talu ai, ae o loʻo i ai pea i le tulaga faʻavavevave i le aotelega.

Lonzhong faʻamatalaga lithium iron phosphate alamanuia suʻesuʻe Wang Juan fai mai: o le faatulagaga o loʻo i ai nei o pisinisi eseese o le lithium iron phosphate o loʻo faoa le taimi e faoa ai le maketi, ae ona o mafuaaga eseese, o le tele o le fausiaina o le alualu i luma o le masini ua tuai tulaga, i le taimi nei, o le a le aliali mai le maualuga o le gafatia mo taimi pupuu, ae o le faʻaauauina pea o le gaosiga o gaosiga fou, e faʻamoemoeina pe a maeʻa le isi lua tausaga, o le lithium iron phosphate e ono feagai ma le tulaga gafatia.

I se upu, o le ala afi foi ei ai se taualuga faalemafaufau, o le manaʻomia ona faʻaeteete i le tele, faʻatauvaʻa ma faʻamalosi, o le leiloa o le faʻaaloalo.I aso ua mavae, mai le photovoltaic i le lauti susu, o le ala e vevela tele mai le mea e le lelei.

O loʻo i ai pea i le gaosiga o le lithium se vaitaimi auro, ae e le mamao mai le vaitau o le toe faʻaleleia o le taumalulu.E le mafai e le au faʻataʻitaʻi ona faʻafeiloaʻi le tele o le onā, ae le o le taʻua o le avanoa e taoto ai i lalo e manumalo ai, na o le pau lava le mea o le faʻataʻitaʻiina o galuega lelei i totonu, tekinolosi e fatu ai galuega, faʻavae faʻavae faʻapisinisi, malosi atoatoa e tetee atu i tulaga lamatia, e mafai ona faʻaauau pea. tuputupu aʻe ma le mausali, i le isi reshuffle i le taumalulu.

O le lelei o le tulaga, o le tele foi lea o le tatau ona tatou savavali i luga o le aisa manifinifi, o le tele foi lea o logo faailo e tatagi.Se pa, ou te mafaufau pe toafia tagata miti e mafai ona ala mai?


Taimi meli: Oke-25-2022