Lithium iron phosphate maa fa'aiti'itia i lalo ole 10 tikeri e fia?

Lithium iron phosphate o se tasi o ituaiga maa o loʻo i ai nei o taavale eletise, o loʻo faʻaalia i lona mautu faʻamautu vevela, tau gaosiga e le maualuga, umi le tautua, ma isi. o le itiiti ifo i le 10 tikeri, e ui o le maa e mafai ona faʻaaogaina masani, ae o le faʻaogaina lelei o le a faʻaititia tele.

Mo le taumalulu o le lithium iron phosphate e leaga tele lenei faʻamatalaga, o le mea moni, o le taumalulu maualalo o le vevela lithium iron phosphate o le a sili atu nai lo le pala lithium ternary, ae e le tele.I lalo o tulaga lava e tasi, pe a fai o le taʻavale faʻapipiʻiina ma maa lithium ternary o le a faʻaitiitia i le 25% ona o le tau malulu maualalo, ae o le lithium iron phosphate e ono oʻo i le 30%.O le va i le va o le lua e na o lena, ma e le tele e pei o le va o loʻo faʻasalalau e nisi tagata i luga o le initaneti.E le gata i lea, o le va e leʻo faʻamoemoeina atoatoa i mea totino o le maa.

白底1

Le eseesega i le va o le lithium iron phosphate ma le ternary lithium battery faʻatusatusaga

1, malosi malosi

Ole malosi ole ma'a ole fa'ailoga e a'afia ai le fa'atinoga o ta'avale malosi fou.Lithium iron phosphate battery cell energy density e na'o le 110Wh/kg, a'o le ternary lithium battery cell energy density e masani lava 200Wh/kg.o lona uiga, o le mamafa tutusa o le maa, maa lithium ternary malosi malosi e 1.7 taimi o le lithium iron phosphate maa, e mafai ona aumaia e le maa lithium ternary se laina umi mo taavale malosi fou.

2. Saogalemu

Lithium iron phosphate maa o loʻo i ai nei le faʻamautu sili ona lelei o le maa eletise, i le tulaga o le saogalemu pe a faʻatusatusa i maʻa lithium ternary e matuaʻi lelei lava.Lithium iron phosphate maa electrothermal maualuga e oo atu i le 350 ℃, o le vailaʻau i totonu o le maa e manaʻomia ona oʻo i le 500 ~ 600 ℃ aʻo leʻi amata ona pala;ae o le mautu o le vevela o le faatinoga o le maa lithium ternary e matua lautele lava, o le a amata ona pala i le tusa ma le 300 ℃. Lithium iron phosphate maa o le taimi nei o le sili ona lelei le mautu o le maa eletise, i le tulaga o le saogalemu pe a faatusatusa i maa lithium ternary ei ai tulaga lelei atoatoa. .Lithium iron phosphate maa electrothermal maualuga e oo atu i le 350 ℃, o le vailaʻau i totonu o le maa e manaʻomia ona oʻo i le 500 ~ 600 ℃ aʻo leʻi amata ona pala;ae o le mautu o le vevela o le faatinoga o le maa lithium ternary e matua lautele lava, o le a amata ona pala i le tusa ma le 300 ℃. Lithium iron phosphate maa o le taimi nei o le sili ona lelei le mautu o le maa eletise, i le tulaga o le saogalemu pe a faatusatusa i maa lithium ternary ei ai tulaga lelei atoatoa. .Lithium iron phosphate maa electrothermal maualuga e oo atu i le 350 ℃, o le vailaʻau i totonu o le maa e manaʻomia ona oʻo i le 500 ~ 600 ℃ aʻo leʻi amata ona pala;ae o le mautu o le vevela o le faatinoga o le maa lithium ternary e matua lautele lava, o le a amata ona pala i le tusa ma le 300 ℃. Lithium iron phosphate maa o le taimi nei o le sili ona lelei le mautu o le maa eletise, i le tulaga o le saogalemu pe a faatusatusa i maa lithium ternary ei ai tulaga lelei atoatoa. .Lithium iron phosphate maa electrothermal maualuga e oo atu i le 350 ℃, o le vailaʻau i totonu o le maa e manaʻomia ona oʻo i le 500 ~ 600 ℃ aʻo leʻi amata ona pala;a'o fa'atumauina fa'amama o le fa'atinoga o le maa lithium ternary e matua lautele, o le a amata ona pala pe a ma le 300 ℃.

3. Fa'atonu lelei

O maa lithium Ternary e sili atu ona lelei.O faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai o le eseesega i le va o le lua e le tele pe a molia i lalo ole 10 ℃ tulaga, ae i luga ole 10 ℃ o le a toso ese, i le 20 ℃ le faʻatonuina, o le fua faatatau o loʻo i ai nei o maa lithium ternary o le 52.75%, o le fua faatatau tumau o le lithium. uʻamea phosphate e 10.08%, o le muamua e 5 taimi le mulimuli.

4、Olaga taamilo

Lithium iron phosphate cycle ola e sili atu nai lo le ternary lithium batini, ternary lithium battery theoretical life e 2000 taimi, ae masani lava i le 1000 cycles, o le malosi e pala i le 60%.E tusa lava pe sili atu le lelei o le alamanuia Tesla, pe a uma le 3000 taimi e mafai ona naʻo le 70% o le malosi, ae o le lithium iron phosphate maa pe a uma le taamilosaga tutusa, ae o le 80% foi o le gafatia.

I se eseesega, lithium iron phosphate maa saogalemu, umi le ola, maualuga le vevela tetee;maa lithium ternary mama mama, maualuga le tauina lelei, maualalo le vevela tetee.O le mea lea, o le eseesega i le va o mea e lua e faʻatupuina e le taimi ma le nofoaga o lo latou fetuutuunai taʻitasi o le mafuaʻaga lea o le ola faʻatasi.


Taimi meli: Nov-02-2022