O le faʻateleina o le malosi e teu ai le malosi o le maa e matua tele lava, ae aisea e le lava ai?

O le taumafanafana o le 2022 o le vaitau sili ona vevela i le seneturi atoa.

O le vevela tele na vaivai ai vae ma le agaga na i fafo o le tino;‘ua matuā vevela lava ‘ua fa‘apogisaina ai le ‘a‘ai uma.

I le taimi na faigata tele ai le eletise mo tagata nofoia, na filifili Sichuan e faʻagata le eletise mo le lima aso e amata i le aso Aokuso 15. Ina ua maeʻa le faʻaogaina o le eletise, o le tele o kamupani faʻapisinisi na taofia le gaosiga ma faʻamalosia le aufaigaluega atoa e ave se aso malolo.

Talu mai le fa'ai'uga o Setema, o lo'o fa'aauau pea le le lava o le sapalai o maa, ma ua fa'atupula'ia le tulaga o kamupani e teu ai le malosi o lo'o taofia fa'atonuga.O le le lava o le sapalai e teu ai le malosi ua tuleia ai foi le taamilosaga o le teuina o le malosi i se tumutumuga.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le Matagaluega o Alamanuia, o le afa muamua o lenei tausaga, o le gaosiga o le malosi o le atunuʻu e teuina i luga ole 32GWh.2021, na faʻaopoopoina e le eletise fou a Saina le aofaʻi e naʻo le 4.9GWh.

E mafai ona vaʻaia o le faʻateleina o le malosi e teu ai le gaosiga o le gaosiga o le maa, ua matua tele lava, ae aisea ua i ai pea le le lava?

O lenei pepa o loʻo tuʻuina atu ai se suʻesuʻega loloto o mafuaʻaga o le le lava o le malosi e teu ai le malosi o Saina ma lona faʻatonuga i le lumanaʻi i vaega nei e tolu:

Muamua, mana'omia: o le fa'afouina o le fa'asologa o mea

Lona lua, o le sapalai: e le mafai ona tauva ma le taavale

Tolu, o le lumana'i: o le suiga i le vai tafe maa?

Mana'oga: Le toe fuata'iga fa'asologa mana'omia

Ina ia malamalama i le manaʻomia o le teuina o le malosi, taumafai e tali se fesili se tasi.

Aisea e tele ai le motusia o le eletise e masani ona tupu i Saina i masina o le taumafanafana?

Mai le itu o lo'o mana'omia, o lo'o fa'aalia e le fa'aaogaina o le eletise i fale gaosi oloa ma fale nofo i se tulaga fa'apitoa o le "le paleni o vaitau", fa'atasi ai ma vaitaimi "pu'upu'u" ma le "tali".I le tele o tulaga, o le sapalai o feso'ota'iga e mafai ona fa'afetaui le mana'oga i aso ta'itasi mo le eletise.

Ae ui i lea, o le maualuga o le vevela o le taumafanafana e faʻateleina ai le faʻaogaina o mea e nonofo ai.I le taimi lava e tasi, o le tele o kamupani o loʻo fetuutuunai a latou pisinisi ma o le taimi maualuga o le faʻaaogaina o le eletise o loʻo i le taumafanafana.

Mai le itu sapalai, o le sapalai o le matagi ma le suavai e le mautu ona o tulaga fa'afanua ma vaitau tau.I Sichuan, mo se faʻataʻitaʻiga, 80% o le eletise a Sichuan e sau mai le eletise eletise.Ma o le tausaga nei, na mafatia ai le Itumalo o Sichuan i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vevela ma le lamala, lea na umi mo se taimi umi, faʻatasi ai ma le le lava o le vai i totonu o pesini autu ma le malosi o le eletise mai fale eletise.E le gata i lea, o le ogaoga o le tau ma mea e pei o le faʻaitiitia faʻafuaseʻi o le malosi o le matagi e mafai foi ona le mafai ai e le matagi ona faʻaogaina masani.

I le tulaga o le va tele i le va o le eletise ma le manaʻoga, ina ia faʻateleina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le eletise e faʻamautinoa ai le tuʻuina atu o le eletise, o le teuina o le malosi ua avea ma se mea e le maalofia e faʻaleleia ai le fetuunaiga o le eletise.

E le gata i lea, o le eletise a Saina o loʻo suia mai le malosi masani i le malosi fou, o le photoelectricity, le malosi o le matagi ma le malosi o le la e matua le mautonu i tulaga masani, e maualuga foi le manaʻoga mo le teuina o le malosi.

E tusa ai ma le National Energy Administration, o Saina e mafai ona faʻapipiʻiina le 26.7% o le laufanua i le 2021, maualuga atu nai lo le averesi o le lalolagi.

I le tali atu, ia Aukuso 2021, na tuʻuina atu ai e le National Development and Reform Commission ma le National Energy Administration se faʻaaliga i le faʻamalosia o pisinisi faʻafouina malosiaga faʻafouina e fausia a latou lava poʻo le faʻatauina o le maualuga o le gafatia e faʻateleina ai le fua o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, faʻapea e faapea.

I tua atu o le fua i tua atu o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga faʻamaonia o pisinisi faʻapipiʻi, muamua, o le maualuga o le gafatia o le a tuʻufaʻatasia e tusa ai ma le fua faʻatatau o le 15% o le malosi (i luga aʻe o le 4h le umi), ma o le a tuʻuina atu le faʻamuamua ia i latou e tuʻuina atu e tusa ai ma le fua faʻatatau. e 20% pe sili atu.

E mafai ona vaʻaia, i le tulaga o le le lava o le malosi, e foia ai le "matagi tuulafoaia, lafoaʻiina le malamalama" faafitauli e le mafai ona tolopoina.Afai o le malosiaga muamua thermal lagolagoina e le lototele, o le taimi nei o le "faalua carbon" faiga faavae uunaiga, e tatau ona auina atu i luga o se tulaga masani, ae leai se nofoaga e faaaoga ai le malosi matagi ma photoelectricity teuina i luga, faaaogaina i isi nofoaga.

O le mea lea, o le faiga faʻavae a le atunuʻu na amata faʻamalosia manino le "tuuina atu o le tumutumu", o le tele o le vaega o le faʻasoa, e mafai foi ona e "faʻamuamua", auai i le fefaʻatauaʻiga o maketi eletise, maua le tupe maua tutusa.

I le tali atu i le faiga faʻavae tutotonu, o loʻo faia e itulagi taʻitasi taumafaiga tetele e atiaʻe le faʻaputuina o le malosi i nofoaga eletise e tusa ai ma tulaga faʻapitonuʻu.

Tuuina atu: E le mafai ona tauva ma taavale

Faʻafuaseʻi, o le le lava o le maa e teu ai le eletise, faʻatasi ma le faʻateleina o le malosi i taavale fou.O nofoaga eletise ma le teuina o taavale, o loʻo i ai uma le manaʻoga tele mo maa lithium iron phosphate, ae faʻalogo lelei i tauofoga, fale eletise taugofie, faʻafefea ona puʻeina kamupani taʻavale?

O le mea lea, o le teuina o le eletise sa i ai muamua nisi o faʻafitauli na tulaʻi mai.

I le tasi itu, o le tau muamua o le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o le malosi e maualuga.Aʻafia i le tuʻuina atu ma le manaʻoga faʻapea foʻi ma le faʻatupulaia o tau o mea mataʻutia, pe a maeʻa le 2022, o le tau o le tuʻufaʻatasiga atoa o le faʻaogaina o le malosi, ua siitia mai le 1,500 yuan / kWh i le amataga o le 2020, i le 1,800 yuan / kWh o loʻo iai nei.

O le tau atoa o le teuina o alamanuia tau fa'atuputeleina, o le tau autu e masani lava e sili atu nai lo le 1 yuan / watt itula, fa'aliliuina e masani ona tula'i mai le 5% i le 10%, EMS na tula'i fo'i e tusa ma le 10%.

E mafai ona iloa o le tau faʻapipiʻi muamua ua avea ma mea autu e faʻatapulaʻaina ai le fausiaina o le teuina o le malosi.

I le isi itu, o le taamilosaga o le toe faʻaleleia o tau e umi, ma o tupe maua e faigata.I le 2021 1800 yuan / kWh le faʻatulagaina o tau o le faʻaogaina o le malosi, le faʻaogaina o le malosi o le eletise lua totogi lua tuʻu, faʻatonu ma faʻasalalau le eseesega o tau i le 0.7 yuan / kWh pe sili atu, a itiiti ifo i le 10 tausaga e toe faʻaleleia ai tau.

I le taimi lava e tasi, ona o le faʻamalosia faʻaitulagi o loʻo i ai nei poʻo le faʻamalosia o le malosi fou ma le taʻiala e teu ai le malosi, o le vaega o le 5% i le 20%, lea e faʻateleina ai tau faʻamau.
I le faaopoopo atu i mafuaaga o loʻo i luga, o le teuina o le eletise e pei foi o le afi fou o le malosi o le a mu, pa, o lenei lamatiaga saogalemu, e ui lava o le avanoa e matua maualalo, sili atu ona faʻavaivaia le manaʻoga maualalo o le eletise.

E mafai ona fai mai o le "tuuina atu malosi" o le teuina o le malosi, ae e le o se faiga faavae fefaʻatauaʻiga fesoʻotaʻi grid, ina ia tele le manaʻoga mo le faʻatonuga, ae le o le faanatinati e faʻaaoga.I le uma, o le tele o fale eletise o pisinisi a le malo, ina ia mautinoa o le saogalemu o le mea muamua lea e ave i ai le faamuamua, latou te feagai foi ma iloiloga tau tupe, o ai e manaʻo e faanatinati i se taimi toe faʻaleleia o sea galuega umi?

E tusa ai ma masaniga fai filifiliga, o le tele o poloaiga mo le teuina o le malosi o le eletise, e tatau ona tuʻuina, tautau, faʻatali mo le faʻamalamalamaina atili o faiga faʻavae.E mana’omia e le maketi se gutu tele e ‘ai ai paa, ae ia maua le lototele, ae le o le tele.

E mafai ona vaʻaia o le faʻafitauli o le teuina o le malosi o le eletise e eli loloto, i le faaopoopo atu i se vaega itiiti o le maualuga o le tau o le lithium i luga, o loʻo i ai se vaega tele o fofo faʻainisinia masani e le faʻaogaina atoatoa i le faʻaaliga o le eletise, faʻafefea e tatau ona tatou foia le faafitauli?

I le taimi lea, na o'o mai ai le vaifofo o le maa o lo'o tafe mai ile moli.Ua matauina e nisi o tagata auai i maketi e faapea "o le fua faatatau o le teuina o le malosi o le lithium ua amata ona paʻu talu mai Aperila 2021, ma o le siitaga o maketi o loʻo suia i maʻa tafe vai".O le a la le maa lea e tafe ai le vai?

Le lumanaʻi: o se suiga i maa tafe vai?

I se faaupuga faigofie, o ma'a tafe vai e tele mea lelei e fa'atatau i fa'ata'ita'iga o fale eletise.Ma'a fa'afefe vai masani, e aofia ai ma'a fa'afefe vai uma-vanadium, ma'a fa'afefe vai fa'a- zinc-u'amea, ma isi.

Ave uma-vanadium maa tafe vai e fai ma faʻataʻitaʻiga, o latou tulaga lelei e aofia ai.

Muamua, o le umi o le taamilosaga o le olaga ma le lelei o le totogi ma le lafoaia o uiga e mafai ai ona talafeagai mo faʻataʻitaʻiga tele o le teuina o le malosi.O le ta'amilosaga o le ola o le vanadium liquid flow energy storage battery e mafai ona sili atu i le 13,000 taimi, ma o le kalena e sili atu i le 15 tausaga.

Lona lua, o le malosi ma le gafatia o le maa e "tutoatasi" o le tasi i le isi, e faigofie ai ona fetuunai le fua o le malosi e teu ai le malosi.O le malosi o le vanadium liquid flow battery e fuafua i le tele ma le numera o le faaputuga, ma o le gafatia e fuafua i le maualuga ma le voluma o le electrolyte.E mafai ona ausia le faʻalauteleina o le malosi o le maʻa e ala i le faʻateleina o le malosi o le reactor ma faʻateleina le numera o reactors, aʻo faʻateleina le gafatia e mafai ona ausia e ala i le faʻateleina o le voluma electrolyte.

Mulimuli ane, e mafai ona toe fa'aaogaina mea mata.O lona vaifofo eletise e mafai ona toe faʻaaogaina ma toe faʻaaogaina.

Ae ui i lea, mo se taimi umi, o le tau o le tafe o le suavai o loʻo tumau pea le maualuga, e taofia ai le faʻaaogaina o pisinisi tetele.

O le avea ma fa'ata'ita'iga o ma'a fa'afefe vai o le vanadium, o lo latou tau e masani lava ona maua mai i le eletise eletise ma le eletise.

Ole tau ole electrolyte e tusa ma le afa o le tau, lea e masani ona aʻafia i le tau o le vanadium;o le vaega o totoe o le tau o le faaputuga, lea e masani ona sau mai ion exchange membranes, carbon lagona electrodes ma isi mea autu vaega.

O le tuʻuina atu o le vanadium i le electrolyte o se mataupu fefinauai.O le fa'asao o le vanadium a Saina o le lona tolu tele lea i le lalolagi, ae o lenei elemene e tele lava ina maua i isi elemene, ma o le fa'afefeteina o se galuega sili ona fa'aleagaina, malosi-malosi fa'atasi ai ma faiga fa'avae.E le gata i lea, o le pisinisi uamea e mafua ai le tele o manaʻoga mo le vanadium, ma o le fale gaosi oloa autu, Phangang Vanadium ma Titanium, ioe, sapalai muamua le gaosiga o le uʻamea.

I lenei auala, vanadium vai tafe maa, e foliga mai, toe fai le faafitauli o le lithium-o loʻo i ai le malosi e teu ai vaifofo - puʻeina le malosi i luga ma se alamanuia tele bulkier, ma o lea o le tau fluctuates tele i luga o se faavae cyclical.I lenei auala, o loʻo i ai se mafuaʻaga e suʻe ai nisi elemene e tuʻuina atu ai se vaifofo faʻafefe vai mautu.

O le ion exchange membrane ma carbon feel electrode i le reactor e tutusa ma le "ua" o le pu.

A'o mea e fa'atau ai ion, o pisinisi i totonu o le atunu'u e masani ona fa'aogaina le Nafion proton exchange film na faia e DuPont, o se kamupani i le seneturi lona matua i le Iunaite Setete, e taugata tele.Ma, e ui lava e maualuga le mautu i le electrolyte, o loʻo i ai ni faaletonu e pei o le maualuga o le vanadium ions, e le faigofie ona faʻaleagaina.

O le carbon feel electrode material e faʻatapulaʻaina foi e tagata gaosi oloa mai fafo.Mea eletise lelei e mafai ona faʻaleleia atili le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le malosi o le gaosiga o maʻa tafe vai.Ae ui i lea, i le taimi nei, o le carbon feel market e tele lava ina nofoia e tagata gaosi oloa mai fafo e pei ole SGL Group ma Toray Industries.

Maualalo i lalo, o se faʻatusatusaga, o le tau o le vanadium fluid flow battery, nai lo le lithium e sili atu le maualuga.

Malosiaga teu oloa fou taugata tafe vai, o loʻo i ai pea se auala umi e alu ai.

Epilogue: O le ki i le motusia o le taamilosaga tele i totonu o aiga

O le fai atu o le afe upu, e teu ai le eletise e atiina ae, o le mea e sili ona taua, ae le o le a le auiliiliga faʻapitoa, ae manino le teuina o le eletise e auai i le tino autu o fefaʻatauaiga maketi eletise.

O le eletise eletise a Saina e matua tele, faigata, ina ia mafai ai e le eletise ma le malosi e teu ai le tutoatasi i luga ole laiga, e le o se mea faigofie, ae e le mafai ona taofia lenei mataupu.

Mo le tele o nofoaga eletise, pe afai o le faasoasoaina o le teuina o le malosi e na o le faia o nisi auaunaga fesoasoani, ma e leai se tulaga tutoatasi fefaatauaiga maketi, o lona uiga, e le mafai ona sili atu le eletise, i le tau maketi talafeagai e faatau atu i isi, ona o lenei tala e faigata tele ona fa'amauina.

O le mea lea, e tatau ona tatou faia mea uma e mafai ai e fausia ai tulaga mo nofoaga eletise ma le teuina o le malosi e liliu atu i se tulaga faʻaogaina tutoʻatasi, ina ia avea ma tagata auai malosi i le maketi tau fefaʻatauaʻiga.

A oʻo i luma le maketi, o le tele o tau ma faʻafitauli faʻapitoa e feagai ma le teuina o le malosi, ou te talitonu o le a foia foi.


Taimi meli: Nov-07-2022