Trends丨O le alamanuia maa eletise o loʻo faʻatau i le isi vaitau

Upu Tomua:

 

O le pisinisi fou o taavale malosi a Saina ua see ese mai lana vaega muamua o faiga faavae, lea sa pulea e fesoasoani a le malo, ma ua ulufale atu i se vaega faapisinisi e taulai i maketi, ma amata ai se vaitaimi auro o atinae.

I le avea ai ma se tasi o oloa faʻapitoa taua o taʻavale malosi fou, o le a le atinaʻe i le lumanaʻi o maa eletise, faʻamalosia e le faiga faʻavae lua carbon o le tausisia o le carbon ma le neutrality carbon?

O faʻamaumauga o masini eletise a Saina o se suiga o le masani

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le China Automotive Power Battery Alliance,maa malosigaosiga ia Iulai atoa 47.2GWh, i luga 172.2% tausaga-i-tausaga ma 14.4% sequentially.Ae ui i lea, o le faʻavae faʻapipiʻi tutusa e le o se mea faʻapitoa, faʻatasi ai ma le aofaʻi faʻapipiʻi faʻavae e naʻo le 24.2GWh, i luga 114.2% i lea tausaga ma lea tausaga, ae i lalo 10.5% faʻasolosolo.

Aemaise lava, laina tekinolosi eseese o maa mana, e ese foi le tali.Faatasi ai ma i latou, o le paʻu o le ternarymaa lithiume matua manino lava, e le gata o le gaosiga na pa'ū 9.4% i lea tausaga ma lea tausaga, o le faʻavae faʻapipiʻi na paʻu i lalo e tusa ma le 15%.

I se eseesega, o le gaosiga omaa lithium iron phosphatesa mautu, e mafai lava ona siitia i le 33.5%, ae o le faavae faʻapipiʻi na faʻaititia foi i le 7%.

E mafai ona fa'amauina fa'amaumauga mai le 2 points: e lava le gaosiga o le gaosiga o masini, ae le lava le gafatia fa'apipi'i e kamupani ta'avale;fa'aitiitia le maketi o le maa lithium, le mana'omia o le lithium iron phosphate ua fa'aitiitia fo'i.

E taumafai le BYD e toe fa'afo'i lona tulaga i le alamanuia ma'a eletise

O le suiga muamua i le alamanuia maa eletise na tupu i le 2017. O le tausaga lenei, na manumalo ai Ningde Time i le palealii muamua o le lalolagi ma le 17% o le maketi, ma na tuua ai le au tele faavaomalo LG ma Panasonic.

I totonu o le atunuʻu, BYD, lea sa avea muamua ma faʻatau pito i luga, na faʻaititia foi i le tulaga lua.Ae mo le taimi nei, o le a toe suia le tulaga.

Ia Iulai, o le faʻatauga a le BYD mo le masina na oʻo i le maualuga o taimi uma.Faatasi ai ma se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga o le 183.1%, o le aofaʻi o faʻatauga a le BYD ia Iulai na paʻi atu i le 160,000 iunite, e sili atu ma le faʻalima taimi le aofaʻi o kamupani Weixiaoli e tolu.

E mafua foi ona o le i ai o lenei impetus, Fudi maa oso, toe foi mai le lithium iron phosphate maa faʻapipiʻiina i tulaga o le tele o taavale, ulu-i luga o le Ningde Times.O le mea o loʻo manino o le BYD aafiaga o loʻo aumaia ai se faʻalavelave fou i le maketi faʻamalosi malosi.

I se taimi ua mavae BYD Group Executive Vice President ma Faatonu o le Automotive Engineering Research Institute, Lian Yubo, fai mai i se faatalanoaga ma CGTN: "BYD faaaloalogia Tesla, ma o se uo lelei foi ma Musk, ma ua saunia vave e tuuina atu maa ia Tesla pei lelei."

Pe o le Tesla Shanghai Super Factory o le a iu lava ina maua sapalai o maa mata BYD, o le mea mautinoa o le BYD ua amata lemu ona tipi i le keke a Ningde Time.

O kata e tolu a Ningde Times

O le kata muamua i le fogafale: Bump's battery recycling technology

 

I le World Power Battery Conference, na saunoa ai le Taitaifono o Ningde Times Zeng Yuqun: "E ese le maa mai le suauu, o le tele o mea e mafai ona toe faʻaaogaina, ma o le fua o le toe faʻaaogaina o Ningde Times nickel-cobalt-manganese ua oʻo i le 99.3% , ma ua oʻo atu le lithium i le sili atu i le 90%.

E ui lava i le vaaiga a tagata o loʻo aʻafia ai, e oʻo atu i le 90% o le toe faʻaaogaina o le fua faatatau e le o se mea moni, ae i le Ningde Times faʻamatalaga, i totonu o le fanua o le toe faʻaaogaina o maa, ae ua lava foi e avea ai ma tulafono faʻavae pisinisi.

Kata faavae lona lua: M3P maa

Ningde Times M3P maa o se ituaiga o lithium manganese iron phosphate maa, ma o punaoa latalata i le mataupu ua faailoa mai o le Ningde Times o le a tuuina atu ia Tesla i le kuata lona fa o lenei tausaga ma faaauupegaina i latou i le Model Y (72kWh pusa maa) faataitaiga. .

Afai o lona aafiaga e mafai ona sui moni lava maa lithium iron phosphate ma tauva ma maa lithium ternary i tulaga o le malosi malosi, ona malosi lea o le Ningde Times ma ua noatia e toe foi mai.

Le kata lona tolu: Aviata

Ia Mati i lenei tausaga, na faʻasalalau ai e Aviata Technology le faʻamaeʻaina o le taamilosaga muamua o le faʻatupeina o fuafuaga ma suiga o faʻamatalaga tau pisinisi ma pisinisi, ma le faʻalauiloaina o le A taamilosaga o le faʻatupeina.O faʻamatalaga pisinisi o loʻo faʻaalia ai ina ua maeʻa le taamilosaga muamua o le faʻatupeina, na avea Ningde Times ma tagata sili lona lua e umia sea o Aviata Technology ma le 23.99% le faʻasoaina o sea.

O Zeng Yuqun, i le isi itu, na fai mai i se tasi taimi i foliga vaaia o Aviata o le a ia tuʻuina le tekonolosi sili ona lelei, i luga o Aviata.Ma o le isi tulimanu tipi, Ningde Times tupe teu i Aviata lenei taotoga, atonu foi natia isi manatu.

Fa'ai'uga: O lo'o fa'atulagaina le fa'alapotopotoga o le ma'a malosi o le lalolagi mo se suiga tele

"Fa'aitiitiga tau" o se vaega e toetoe o tagata gaosi oloa uma e taulaʻi i ai pe a atiaʻe maa, ma e le itiiti ifo le taua nai lo le malosi.

I tulaga tau alamanuia, afai e faamaonia le taugata tele o se auala faatekonolosi, e tatau ona iai se avanoa mo isi auala faatekonolosi e atiina ae ai.

O ma'a eletise o lo'o avea pea ma alamanuia o lo'o fa'asolo mai ai tekonolosi fou i taimi uma.E leʻi leva talu ai, Wanxiang One Two Three (na suia le igoa ina ua maeʻa le mauaina o le A123) na faʻaalia ai na faia se faʻalavelave tele i maʻa malo-malosi uma.I le maeʻa ai o le tele o tausaga o le moe talu mai le mauaina, ua iu lava ina toe foi mai le kamupani mai le oti i le maketi a Saina.

I le isi itu, ua faʻasalalau foi e le BYD se pateni mo se maa fou "ono-ponged" lea e fai mai e sili atu le saogalemu nai lo le "blade battery".

Faatasi ai ma le vaega lona lua fai maa, VN Tekonolosi ua tulai mai i le lauiloa ma ona maa mama mama, Tianjin Lixin ua vaai i se seleselega tele o maa cylindrical, Guoxuan High-tech o loʻo i ai pea i le suiga atoatoa, ma Yiwei Li-malosi e faaauau pea ona taʻalo le Aafiaga Daimler.

O le tele o kamupani taʻavale e le o aʻafia i maa eletise, e pei o Tesla, Great Wall, Azera ma Volkswagen, o loʻo faʻalogoina foi o loʻo aʻafia i le gaosiga ma le atinaʻeina o maa eletise i luga o tuaoi.

O le taimi lava e mafai ai e se tasi kamupani ona talepeina le tafatolu faigata o le faʻatinoga, tau ma le saogalemu i le taimi lava e tasi, o lona uiga o se suiga tele i le lalolagi eletise eletise alamanuia.

O se vaega o le anotusi e sau mai: Toe iloilo le fuaiupu e tasi: Iulai maa eletise: BYD ma Ningde Times, e tatau ona i ai se taua;Gingko Tupe: maa eletise tolusefulu tausaga talu ona magoto;vaitaimi fou malosi - e mafai moni lava ona avea Ningde Times ma vaitau?


Taimi meli: Aukuso-30-2022