O a fa'aupuga masani o lo'o fa'aaogaina i totonu o le fale gaosi lithium?

Lithium maafai mai e le lavelave, o le mea moni, e le faigata tele, fai mai faigofie, o le mea moni, e le faigofie.Afai o loʻo auai i lenei pisinisi, ona tatau lea ona faʻatautaia nisi o faaupuga masani o loʻo faʻaaogaina i totonu o le gaosiga o le lithium battery, i lena tulaga, o a faaupuga masani o loʻo faʻaaogaina i totonu o le lithium battery industry?

Tulaga masani o lo'o fa'aogaina i totonu ole falefaigaluega maa lithium

1. Fuafuaga-Tau'u/Tu'u-Tu'u

Faʻaalia le tele o le taimi nei e molia ma faʻasaʻo, e masani ona faʻatusatusaina o se numera tele o le mana o le maa, e masani ona taʻua o ni nai C. E pei o se maa e iai le malosi o le 1500mAh, ua faʻatonuina e 1C = 1500mAh, pe a faʻateʻa ma 2C o loʻo tuʻuina atu foʻi i le taimi nei o le 3000mA, 0.1C le faʻatonuina ma le faʻasaʻoina o loʻo molia ma faʻamalo i le 150mA.

2.OCV: Tatala Si'osi'omaga Voltage

O le voltage o le maa e masani lava ona faasino i le numera o le voltage (fa'aigoaina o le voltage fa'atatau) o se maa lithium.Ole fua ole eletise ole maa lithium masani e masani ona 3.7V, ma matou te taʻua foi lona tulaga eletise 3.7V.E ala i le voluma e masani ona tatou fa'asino i le va'aiga ta'ava'ava'a o le maa.

A o le maa e 20 ~ 80% o le gafatia, o le voltage o loʻo faʻatatau ile 3.7V (tusa ma le 3.6 ~ 3.9V), maualuga tele pe maualalo le gafatia, o le voltage e eseese lautele.

3. Malosiaga / Malosi

Le malosi (E) e mafai ona tapeina e le maa pe a fa'ate'a i se tulaga fa'apitoa, i le Wh (watt itula) po'o le KWh (kilowatt itula), fa'aopoopo i le 1 KWh = 1 kWh o le eletise.

O le manatu faavae o loʻo maua i tusi o le fisiki, E = U * I * t, lea e tutusa foi ma le voltage voltage faʻateleina i le gafatia o le maa.

Ma o le fua mo le malosi o le, P = U * I = E / t, lea e faʻaalia ai le aofaʻi o le malosi e mafai ona tuʻuina atu i le iunite o le taimi.Ole iunite ole W (watt) po'o le KW (kilowatt).

O se maa e iai le malosi o le 1500 mAh, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se voltage faʻapitoa e masani lava 3.7V, o lona uiga o le malosi tutusa o le 5.55Wh.

4. Tetee

Talu ai e le mafai ona faʻatusatusaina le faʻasalaga ma le faʻamalo i se eletise lelei, o loʻo i ai se teteʻe i totonu.O le tetee i totonu e alu ai le malosi ma o le mea moni o le laʻititi o le teteʻe i totonu e sili atu.

Ole tete'e i totonu ole maa e fua ile miliohms (mΩ).

O le tete'e i totonu o se ma'a lautele e aofia ai le ohmic tete'e i totonu ma polarized totonu tetee.O le tele o le teteʻe i totonu e aʻafia i mea o le maa, o le gaosiga o gaosiga, faʻapea foʻi ma le fausaga o le maa.

5.Ta'amilosaga Olaga

E ta'ua o le ta'amilosaga o le ma'a ma le fa'asa'oina o le ma'a, o le ta'amilosaga o le ola o se fa'ailoga taua o le fa'atinoga o le ola maa.O le tulaga IEC o loʻo faʻamaonia ai mo maa lithium telefoni feaveaʻi, 0.2C faʻamalo i le 3.0V ma le 1C i le 4.2 V. A maeʻa le 500 taʻamilosaga toe fai, e tatau ona tumau le malosi o le maa i le sili atu i le 60% o le gafatia muamua.I se isi faaupuga, o le taamilosaga o le ola o le lithium battery e 500 taimi.

O le tulaga masani a le atunuu o loʻo faʻamaonia ai pe a maeʻa le 300 taamilosaga, e tatau ona tumau le gafatia i le 70% o le gafatia muamua.O maa e iai le malosi i lalo ole 60% o le malosi muamua e tatau ona masani ona mafaufau mo le lafoaia o mea.

6.DOD: Le loloto o le Fa'aesea

Fa'amatalaina o le pasene o le gafatia e fa'amalo mai le maa o se pasene o le malosi fa'atatau.O le loloto o le tu'uina atu o le maa lithium i le lautele, o le fa'apuupuu foi lea o le ola maa.

7.Oti-Off Voltage

Ua vaevaeina le voltage fa'amutaina i le fa'amutaina o le voltage fa'amutaina ma le fa'amutaina o le fa'amutaina o le voltage, o lona uiga o le voltage lea e le mafai ai ona toe fa'atutuina le maa pe fa'amalo atili.O le faʻamutaina o le voltage faʻamutaina o le lithium maa e masani lava 4.2V ma le faʻamutaina faʻamutaina voltage o le 3.0V.E matua fa'asaina le fa'amalo loloto po'o le fa'asa'oina o le maa lithium i tua atu o le voltage fa'amutaina.

8. Fa'ate'aina o le tagata lava ia

Fa'asino i le fua faatatau o le fa'aitiitia o le malosi o le maa i le taimi e teu ai, fa'aalia o se fa'aitiitiga pasene o mea i totonu i le iunite o le taimi.Ole fua ole fa'ato'a fa'atosina ole maa lithium masani ole 2% ile 9%/masina.

9.SOC(setete o le tau)

E faasino i le pasene o le tau o totoe o le maa i le tau atoa e mafai ona faʻaalu, 0 i le 100%.E atagia ai le tau o totoe o le maa.

10. Gafatia

Fa'asino i le aofa'i o le malosi e mafai ona maua mai le maa lithium i lalo o nisi tulaga fa'alele.

Ole fua ole eletise ole Q=I*t ile coulombs ma ole iunite ole gafatia ole maa ua fa'amaoti mai ole Ah (ampere itula) po'o le mAh (milliampere itula).O lona uiga o le 1AH maa e mafai ona faʻamalo mo le 1 itula i le taimi nei o le 1A pe a faʻatumu atoa.


Taimi meli: Au-03-2022