O a fa'afitauli o le toe fa'aaogaina o maa lithium otaota?

O maa faʻaaogaina o loʻo i ai le tele o nickel, cobalt, manganese ma isi metala, lea e maualuga lona tau toe faʻaaogaina.Ae peitaʻi, afai latou te le maua se vaifofo talafeagai, o le a mafua ai ona afaina tele o latou tino.otaotapusa maa lithium-ionei ai uiga o le tele tele, mana maualuga ma mea faʻapitoa.I lalo ole vevela, susū ma le le lelei o feso'ota'iga, e ono fa'afuase'i ona mu pe pa.E le gata i lea, o le le talafeagai o le faʻamavaeina ma le faʻapipiʻiina e mafai foi ona mafua ai le tafe o le electrolyte, vaʻa puʻupuʻu, ma e oʻo lava i le afi.

Ua lipotia mai i le taimi nei, e lua auala autu o le toe faʻaaogainamaa lithium-ion: o le tasi o le faʻaogaina faʻasolosolo, o lona uiga o le maa faʻaaogaina o loʻo faʻaauau pea ona faʻaaogaina e fai ma puna o le eletise i vaega e pei o le teuina o le eletise ma taavale eletise maualalo;lona lua o le fa'a'ese'ese ma toe fa'aoga le ma'a e le toe mafai ona fa'aoga mo le toe fa'aaogaina.Fai mai nisi tagata atamamai o le faʻaaogaina faʻasolosolo e naʻo se tasi o fesoʻotaʻiga, ma o le iʻuga o le ola maa lithium o le a iu lava ina faʻaumatia.

E manino lava, e tusa lava po o le a le itu e mafaufau i ai, o se kamupani toe faʻaaogaina maa lithium i le faʻaleleia atili o ana tekonolosi faʻaleagaina e tatau.Ae ui i lea, na fai mai foi le alamanuia o le pisinisi faʻamatalaga faʻaeletoroni a Saina o loʻo i ai pea i lona laʻititi, o le tekonolosi autu o soʻotaga taʻitasi e le o matua atoatoa, o loʻo feagai ma luitau sili atu i tekinolosi, masini ma isi itu.

O le toe fa'aaogaina o ituaiga ma'a eseese e faigata ai ona fa'autometi le fa'agasologa o le talepeina, ma fa'apea ona a'afia ai le lelei.O nisi tagata atamamai e talitonu o le toe faʻaaogaina o maʻa lithium-ion e feagai ma le tele o faʻalavelave ona o le lavelave o latou tuufaatasiga, faʻapea foʻi ma pa puipui faʻapitoa.

Mo le faʻaaogaina o le eletise lithium-ion, o le iloiloga o le faʻavae, o le faʻamavaeina o le ki, o le faʻaaogaina o le toto ola, ma le lithium-ion o le toe faʻaaogaina o tekonolosi o suʻesuʻega o se faʻavae taua mo le disassembly, ae e le o atoatoa, e pei o le leai se faʻataʻitaʻiga metotia suʻega mo taavale fou malosi, taimi umi suʻega suʻega, maualalo le lelei, ma isi.

O le fa'agata fa'atekinisi o ma'a lithium otaota ona o a latou su'esu'ega tau toega ma fa'ata'ita'iga vave e fa'afaigata ai mo pisinisi toe fa'aaogāina ona maua a latou fa'asologa toe fa'aaogaina ma fa'amaumauga fa'atatau.A aunoa ma le lagolago fa'amaumauga talafeagai, e matua faigata lava ona fa'ata'ita'i ma'a fa'aoga i se taimi pu'upu'u.

O le lavelave o maa lithium ua faʻaumatia o se luʻitau tele foi mo le kamupani.O le lavelave o fa'ata'ita'iga o ma'a fa'ai'u, fausaga eseese ma va'a fa'atekinisi tetele ua mafua ai le maualuga o tau ma fa'aitiitia le fa'aogaina o ma'a mo le toe fa'aaogaina ma le fa'a'ese'ese.

O ituaiga eseese o maa e toe faʻaaogaina, lea e faʻalavelaveina ai le otometi ma faʻapea ona faʻaitiitia ai le lelei o galuega.

O pisinisi ma tagata taʻalo faʻapisinisi na manaʻomia le faʻavaeina o se masini lithium atoatoa ma le atinaʻeina o tulaga tutusa.

O nei faʻafitauli ua mafua ai le toe faʻaaogaina o otaota lithium maa i Saina o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le "maualuga le tau o le faʻamavaeina nai lo le lafoai saʻo".Ae ui i lea, o nisi tagata atamamai e talitonu o se tasi o mafuaʻaga autu mo le faʻafitauli o loʻo i luga o le leai lea o se tulaga faʻatasi mo maʻa lithium-ion.Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o pisinisi toe faʻaaogaina o le lithium battery a Saina, o loʻo i ai se manaʻoga faʻanatinati e atiaʻe tulaga fou maa.

O le toe fa'aaogaina ma le lafoa'iina o pusa maa eletise e aofia ai le tele o feso'ota'iga, e aofia ai le fisiki, kemisi, mea fa'asaienisi, inisinia ma isi matā'upu, o le fa'agasologa e lavelave ma e alu ai le taimi.Ona o le eseese o auala faʻapitoa ma le faʻaaogaina o metotia faʻaaogaina e atinaʻe taʻitasi, ua mafua ai le le lelei o fesoʻotaʻiga faʻapitoa i totonu o pisinisi ma le maualuga o tau faʻapitoa.

Kamupani ma tagata ta'alo alamanuia ua latou vala'au mo se masini lithium atoatoa ma tulaga fa'atatau.Afai ei ai se tulaga, e tatau ona i ai se faiga faʻavae faʻataʻatia.E ala i le faʻatuina o se faʻavae faʻavae, e mafai foi ona faʻaititia le tau faʻafaigaluegaina o pisinisi.

Ma, fa'afefea ona fa'amatalaina se maa lithium-ion masani?O le faʻatulagaina o mamanu ma le toe faʻaaogaina o faiga faʻatekonolosi mo maʻa lithium-ion e tatau ona faʻaleleia i se taimi vave e mafai ai, o le mamanu masani ma le faʻamavaeina o faʻamatalaga mo maʻa lithium-ion e tatau ona faʻateleina, faʻamalosia tulaga faʻatulafonoina e tatau ona faʻamalosia, ma tulaga faʻatonutonu tutusa. e tatau ona faia.


Taimi meli: Mati-10-2023