O le a le ituaiga maa o loʻo faʻaaogaina i le salu

u=176320427,3310290371&fm=253&fmt=auto&app=138&f=JPEG

E fa'afefea ona tatou filifilia se robot salu fola?
Muamua, sei o tatou malamalama i le mataupu faavae galue o le robot salu.I se faapuupuuga, o le galuega autu a se robot salu o le sii aʻe o le pefu, ave le pefu ma aoina le pefu.O le ili i totonu e taamilo i le saoasaoa maualuga e fausia ai se ea, ma faatasi ai ma le pulumu po o le suction port i le pito i lalo o le masini, o le pefu na pipii i luga o le eleele e sii muamua i luga.

O le pefu ua si'itia e vave ona mitiia i totonu o le ala o le ea ma ulu i totonu o le pusa pefu.A maeʻa le faʻamamaina o le pusa pefu, e tumau pea le pefu, ma faʻamalo le matagi mama mai le pito i tua o le masini.

Le isi, se'i o tatou va'ava'ai po'o a itu fa'apitoa e tatau ona maitauina pe a filifilia se robot fa'amamā fola!

E tusa ai ma le auala salu e filifili ai

E mafai ona vaevaeina le robot fufulu fola i le pulumu ituaiga ma suction gutu ituaiga e tusa ai ma auala eseese o le faamamaina o otaota palapala.

O le pulumu salu le robot

O le pito i lalo o se pulumu, e pei o le salu e masani ona tatou faʻaaogaina, o le galuega o le saluina o le pefu i luga o le eleele, ina ia faʻafefeteina e le masini faʻamama le pefu mama.O le pulumu taʻavale e masani lava i luma o le vacuum port, faʻatagaina le pefu e ulufale i totonu o le pusa o le aoina o le pefu e ala i le vacuum port.

Salu ituaiga uafu suction

O le pito i lalo o le vacuum port, lea e galue tutusa ma se faʻamama mama, susu le pefu ma tamaʻi lapisi mai le eleele i totonu o le pusa pefu e ala i le suction.E masani ona mautu ituaiga tasi-taulaga, opeopea tasi-taulaga ituaiga ma tamai-taulaga salu i luga o le maketi.

Fa'aaliga: Afai ei ai au fagafao fulufulu i le fale, e fautuaina e filifili le ituaiga gutu suction o le robot salu.

Filifili e ala ile fuafuaga o auala

① Tulaga fa'afuase'i

Fa'aaoga e le robot salu ituaiga fa'afuase'i le fa'aogaina fa'alavelave, lea e fa'avae i luga o se fa'agaioiga fa'agaioiga, e pei o le tafatolu, pentagonal trajectory e taumafai e ufiufi le vaega o lo'o fa'agaioia, ma afai e feagai ma fa'alavelave, na te fa'atinoina le galuega fa'atonu.

Tulaga lelei:taugofie.

Fa'aletonu:leai se fa'atulagaina, leai se fa'afanua o le si'osi'omaga, leai se fuafuaga o le ala, o lona ala feavea'i e fa'alagolago lava i le fausia-i totonu o le algorithm, o le lelei o le algorithm e fuafua ai le lelei ma le lelei o lona fa'amamaina, o le taimi fa'amama lautele e umi.

 

② Fuafuaga ituaiga

Fuafuaga ituaiga sweeping robot o loʻo i ai tulaga faʻatautaia faiga, e mafai ona fausia faʻafanua faʻamamaina.O le fa'atulagaina o le auala fuafuaina e vaevaeina i ni auala se tolu: leisa fa'asolosolo faiga fa'atautaiga, faiga fa'aoga i totonu o le fale ma le fa'atulagaina o ata fa'atatau.

Tulaga lelei:maualuga le faʻamamaina lelei, e mafai ona faʻavae i luga o le auala fuafuaina mo le faʻamamaina i le lotoifale.

Fa'aletonu:sili atu le taugata

Filifili ile ituaiga maa

O le maa e tutusa ma le puna eletise o le salu, o lona lelei poʻo le leaga e afaina tonu ai le lautele ma le ola tautua o le salu.Ole fa'aogaina ole maketi o lo'o i ai nei ole saluina ma'a robot, e mafai ona vaevaeina i ma'a lithium-ion ma ma'a nickel-hydrogen.

Lithium-ion ma'a

Lithium-ion ma'a e faia i le u'amea lithium po'o le lithium alloy e fai ma mea eletise le lelei, e fa'aaoga ai se vaifofo eletise e le o vai o le maa.E i ai le lelei o le laʻititi laʻititi ma le mamafa mama, ma e mafai ona molia pe a faʻaaogaina.

maa nikeli-hydrogen

O maa u'amea u'amea u'amea e fa'atūina i ion hydrogen ma uamea nickel.O maa NiMH e iai se aafiaga e manatua ai, ma e sili ona fa'aoga masani pe a uma ona fa'ate'a ma fa'atumu atoa e fa'amautinoa ai le ola o le maa.O maʻa NiMH e le faʻaleagaina i le siosiomaga ma e sili atu le faʻaogaina o le siosiomaga.E fesoʻotaʻi ma maa lithium-ion, o lona tele tele, e le mafai ona vave molia, ae o le saogalemu ma le mautu o le a maualuga atu.


Taimi meli: Ian-11-2023